V slovenski ekipi je bil pričakovano najboljši Robert Kranjec. V prvi seriji je pristal pri 207, v drugi pa pri rekordnih 226 metrih padel. Najboljši slovenski letalec se ob padcu ni poškodoval, dokazal pa je, da je trenutno v vrhunski "letalski" formi. Tako bo na nedeljski posamični tekmi zagotovo favorit za mali kristalni globus, na zadnji preizkušnji svetovnega pokala v poletih bo branil 35 točk pred Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem.

Slovenskim "orlom" (Jurij Tepeš je dosegel 176,5 in 187,5 m, Primož Pikl 183,5 in 182,5 m, Jernej Damjan pa 189,5 in 183,5) je na današnji ekipni tekmi do četrtega mesta zmanjkalo 15,4 točke, do stopničk pa že ogromnih 99,8 točke.

Na teh so se zvrstile velesile, končni vrstni red pa je bil kar pričakovan. V boju za zmago bi žirija Avstrijcem, ki so si kmalu priskakali veliko prednost, skorajda "odvzela" dobljeno tekmo. Schlierenzauerju so namreč pred zadnjim skokom tako zmanjšali nalet, da je ob dobrem kilometru na uro slabši hitrosti komaj poletel do 169,5 metra. Kljub ponesrečenemu poskusu pa so imeli Avstrijci na koncu vseeno kar zajeten naskok pred tekmeci.

Sicer pa so sodniki na današnji tekmi prvič v tej zimi posegli po novem sistemu točkovanja, ki so ga uspešno testirali že na poletni veliki nagradi. Nova pravila v tekmovalnem sistemu upoštevajo različno jakost in smer vetra po matematični formuli za vsakega skakalca posebej in omogočajo tekme brez prekinitev zaradi spremenljivih vremenskih razmer. Poleg tega lahko žirija tekmovanja spreminja naletno mesto med samim tekmovanjem.

Nedeljska posamična tekma se bo začela ob 14. uri.