Pred tekmo je bilo nekaj težav zaradi vetra, vendar pa na 2828 metrov dolgi progi Corviglia, ki ima 705 metrov višinske razlike, starta niso spustili nižje, kot je bilo prvotno načrtovano. Veter se je polegel in s tem ni bil močno skrajšan zgornji položnejši del, ki zaradi prefinjenega občutka za drsenje Tini Maze v zadnjem času ne ustreza. Črnjanka, ki je začela kot štirinajsta, je tako že pri prvem merjenju časa za tedaj vodilno Jacquemodovo zaostajala za več kot sekundo (+1,30), nato pa je v srednjem delu naredila še večjo napako, izgubila veliko časa in v cilj prišla kot tedaj zadnja med uvrščenimi z več kot štirimi sekundami in pol zaostanka za vodilno.

Mazejevi tako ni pomagalo niti dejstvo, da je 2. februarja 2008 v St. Moritzu slavila prvo slovensko žensko smukaško zmago v pokalu v zgodovini in je tekmovanje začela kot branilka zadnje smukaške zmage v tem švicarskem zimskošportnem središču. V tej sezoni je bila v smukih najbližje deseterice z 11. mestom v kanadskem kraju Lake Louise 4. decembra lani, že dan pozneje pa je bila 35. Med trideseterico je bila le še 23. januarja v Cortini d'Ampezzo (21.), na šestem smuku sezone pa je za najslabšo uvrstitvijo še tretjič v tej zimi ostala brez točk (še 35. in 38. mesto).

Ferkova je po tridesetem mestu in prvi smukaški točki pokala v karieri, ki jo je osvojila prejšnji teden v Cortini, po dobrem prvem vmesnem času, ko je imel pol sekunde zaostanka, v srednjem delu napravila napako in je predčasno končala nastop. "Po doskoku ji je potegnilo smučko malo naprej. Na srečo se je ujela in potem odpeljala iz proge in na srečo ni padala. Zelo dobro pa je nastopila na petkovem superveleslalomu, ki je šel za kombinacijo. Na žalost ji je slalomska napaka v zgornjem delu odvzela veliko mest. Obeti za nedeljski superveleslalom pa so dobri. Želimo si, da bi Ferkova ponovila petkov nastop," je pojasnil Dejan Poljanšek, vodja slovenske ženke reprezentance.

Francozinjo Jacquemodovo je v nadaljevanju prehitela le še Riescheva, ki je po odstopu na petkovi kombinaciji s prepričljivo prednostjo slavila svojo drugo zmago v sezoni. Najboljša je bila na slalomu v Leviju na Finskem 14. novembra lani. Z enajstimi stopničkami v sezoni, med prvo trojico je bila v vseh disciplinah, je dala jasen predolimpijski tekmovalni odgovor svoji prijateljici Lindsey Vonn. Američanka ima eno stopničko več od Riescheve (12), vendar kar osem zmag, od tega je zmagala na vseh petih prejšnjih smukih.

Vonnova je na vseh vmesnih časih zaostajala za Rieschevo, na zadnjem sekundo in 22 stotink, v cilju pa 1,21 sekunde, kar je zadostovalo za peto mesto. Pred njo je bila še Švedinja Anja Pärson. "Nisem zadovoljna z današnjim rezultatom. Zaradi luknje na progi, ki je očitno ostala na petkovem superveleslalomu, sem izgubila ravnotežje in se komaj rešila ter pravilno prevozila naslednja vratca. Tekmovalke z nižjimi startnimi številkami so imele tokrat prednost," je menila Vonnova.

Pärsonova je poleg Vonnove in Riescheve tretja med smučarkami, ki so trenutno v vrhunski formi v skoraj vseh disciplinah, ta trojica pa je tudi na čelu skupnega seštevka svetovnega pokala. Vodi Vonnova s 1211 točkami, le 61 točk zaostaja Riescheva, Pärsonova ima 886 točk, Avstrijka Kathrin Zettel na četrtem mestu 829 točk, peta pa je ostala Mazejeva (656). Najboljša Slovenka je v tej sezoni v smukih dosegla 45 točk, v slalomu, pred to sezono svoji najšibkejši disciplini, pa 232.

V nedeljo bo v St. Moritzu na programu še superveleslalom. To bo tudi zadnja tekma ženskega dela pokala pred olimpijskimi igrami prihodnji mesec v Vancouvru. Svetovni pokal se bo nato nadaljeval šele 2. marca, ko bodo tekme ponovno v Švici, v Crans Montani.