"Ko je bil zaposlen na ministrstvu za finance, je imel namreč Žugelj s soglasjem ministra sklenjeno pogodbo za dopolnilno delo v družbi Jurafin za petino delovnega časa," pojasnjuje Čebulj. "Vesel sem, da so se dvomi glede tega razčistili, odločitev posebne natečajne komisije pa je potrdila, da sem vseskozi govoril resnico," je včeraj za Dnevnik povedal Žugelj, ki si je s sklepom komisije odprl pot za ponovno imenovanje na mesto direktorja ATVP, kjer je trenutno vršilec dolžnosti direktorja.

"Sedaj je stvar ministra za finance, katerega od obeh kandidatov bo predlagal za direktorja ATVP," je še dejal Čebulj in dodal, da lahko ministrstvo tudi ponovi javni razpis. Poleg Žuglja se namreč za mesto direktorja ATVP poteguje tudi Urh Bahovec, proti kateremu so na ATVP zaradi domnevno neupravičene odsotnost z dela in kršitev konkurenčne klavzule sprožili postopke izredne odpovedi delovnega razmerja.

Spomnimo, da je ljubljansko upravno sodišče novembra lani na podlagi Bahovčeve tožbe razveljavilo sklep natečajne komisije in vlade iz avgusta 2008 o imenovanju Žuglja za direktorja ATVP.

matjaz.polanic@dnevnik.si