Slovenski prvaki so se pred 400 gledalci na najboljši možen način oddolžili gostom z Madžarske za presenetljiv poraz v Kaposvarju. Diamant, ki ima v tem tekmovanju le pet zmag (7 porazov), je 6. novembra Blejcem prizadel enega izmed dveh porazov, kar je udeležence osmine finala lige prvakov še dodatno motiviralo.

Tokrat so se tekmecem pokazali v drugačni luči in jih povsem nadigrali. Njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, goste so v dveh nizih praktično ponižali, pa čeprav je od tujcev igral le Daniel Lewis, medtem ko Oliverja Venna, Veljka Petkovića, Marcela Baretta in Ramona Gata trener Glenn Hoag ni poslal na igrišče. Domači, zmagali so po vsega uri in petih minutah, so blesteli predvsem pri sprejemu.

Gostitelji, pri katerih se je v napadu spet najbolj izkazal Alen Šket, dosti pa za njim ni zaostajal niti Vid Jakopin, so nize odločili že na njihovih začetkih. Prav v vseh treh nizih je bilo že ob prvem tehničnem odmoru 8:4, gosti pa so korak dalj časa držali le v drugem, ko so znižali zaostanek na 11:13. Toda ACH Volley je že ob drugem tehničnem odmoru spet vodil za štiri točke in zanesljivo prednost tudi zadržal.

Šket je dosegel 20 točk, Jakopin 16, Matevž Kamnik osem, Andrej Flajs in Alen Pajenk šest, Dejan Vinčič tri, Jan Pokeršnik pa eno.