Ferrari želi po slabi lanski sezoni spet priti na vrh formule 1 in v Maranellu so prepričani, da imajo z F10 v rokah pravo orožje.

"To svetovno prvenstvo je zelo pomembno za nas. Prejšnja sezona se ni končala pozitivno. Želimo spet biti konkurenčni," je na predstavitvi dejal vodja moštva Stefano Domenicali.

Prve kroge z novim bolidom bo danes naredil Massa na testni stezi v Fioranu. Novinec v ekipi Alonso bo prvič sedel za volanom naslednji teden. Prav nekdanji dvakratni svetovni prvak je Domenicallijevo veliko upanje za svetlejšo prihodnost: "Alonso je uveljavljen dirkač formule 1 in prvak. Mislim, da je zdaj pravi trenutek za skupno delo."

Prvič v zadnjih 14 letih bo Ferrari brez pomoči Michaela Schumacherja. Sedemkratni svetovni prvak je tudi zadnje tri sezone, odkar se je upokojil, preživel v Maranellu kot svetovalec. Zdaj se je vrnil na steze, a bo dirkal za konkurenčno ekipo Mercedes.

Nemci so svoja dirkača, ob Schumacherju bo nastopal njegov rojak Nico Rosberg, predstavili v ponedeljek, prve kilometre z novim dirkalnikom pa bo Mercedes opravil naslednji teden v Valencii.