"Na podlagi umika predloga za začetek stečajnega postopka, ki ga je poslal upnik Smart Com, je sodišče ustavilo postopek. Naroka tako ne bo," so nam pojasnili na sodišču. Čeprav sta svojo udeležbo v predhodnem postopku priglasila tudi upnika Lokainvest in Telekom Slovenije, pa je sodišče štelo, da sta predlog avtomatsko umaknila tudi ta dva udeleženca. To so na sodišču utemeljili z zakonom o pravdnem postopku. Če sklepamo po določbah tega zakona, je sodišče vse tri udeležence najverjetneje smatralo za enotno pravdno stranko.

Pri upnikih, ki se s pristojnimi na T-2 še nista uspela dogovoriti glede dinamike vračila dolga - vsakemu naj bi dolgoval po več kot šest milijonov evrov - smo včeraj zaman poskušali pridobiti odziv na potezo sodišča. Aleksander Schara, direktor Lokainvesta, včeraj namreč ni bil dosegljiv, v Telekomu pa z odločitvijo sodišča še niso bili seznanjeni. Odprto je sicer še vprašanje, kaj namerava storiti največji upnik T-2 - Gratel - ki se za zdaj še dogovarja glede načina vračila dolgov.

Nobenega komentarja nam ni uspelo dobiti niti v mariborski družbi, ki je v pretežni lasti močno zadolženega Zvona Ena Holdinga.

tomaz.modic@dnevnik.si