Ko smo ga poklicali, je 23-letni Ljubljančan že spal, a si je kljub temu, da smo ga vrgli iz postelje, vzel čas in spregovoril o odlični formi, ki jo je ujel v zadnjem obdobju. "Res je, v zadnjem času mi gre vse od rok. Od tekme s San Antoniom sem v izredni formi. K temu so pripomogli tudi dodatni treningi, ki sem jih posvetil predvsem metu," je dejal še z malce zaspanim glasom, a se je kmalu prebudil.

V tej sezoni se odločate za več metov kot v prejšnji. Kot kaže, vam glavni trener Alvin Gentry močno zaupa?

Lanska sezona je bila zame zelo težka, saj sem se privajal na drugačen način igre in na drugačen način življenja. Potem ko je Alvin Gentry na mestu glavnega trenerja zamenjal Terryja Porterja, se je zame odprlo veliko več prostora za igro. V letošnji sezoni je glede tega še bolje. Tudi če igram, na primer, samo osem minut, si lahko privoščim šest, sedem metov na koš. Gentry verjame vame, hkrati pa se je močno dvignila tudi moja samozavest. Tudi ko imam malo prostora, se velikokrat odločim za met. Vesel sem, da sem si z dobrimi igrami izboril lepo minutažo in upam, da bom v prihodnosti dobil še več priložnosti za igro.

Na začetku sezone je bil Phoenix pri vrhu na zahodni konferenci, sedaj pa je vaša forma močno padla. Kaj je glavni razlog?

Še sami v bistvu ne vemo dobro. Vsako tekmo odpremo izredno dobro, si priborimo 15 točk prednosti, nato pa v tretji četrtini vse zapravimo. Igra v napadu se ustavi, zgrešimo odprte mete... Mogoče je razlog tudi razpored tekem, saj smo večinoma igrali proti najboljšim moštvom lige NBA. A zanimivo je, da smo ravno proti slabšim ekipam izgubljali. Upam, da bomo kmalu ulovili pravo formo.

Koliko vam na treningih in tekmah z nasveti pomaga Steve Nash?

"Stevo", kot sam kličem Nasha, mi veliko pomaga. Predvsem je pomoč do izraza prišla v lanski sezoni, ko sem se privajal na ligo NBA. Letos je tudi sam uvidel, da sem se v Phoenixu povsem "udomačil". Tu mi je zares lepo, vsi so prijazni z mano, tako da se počutim, kot da sem doma. To je eden od glavnih razlogov za moje dobre igre. Tudi ob zgrešenem metu ali izgubljeni žogi me vsi spodbujajo in pomagajo, kar mi je veliko pomenilo predvsem lani. Od Nasha se vsak dan naučim ogromno, za kar sem mu izredno hvaležen.

Bliža se vikend vseh zvezd. Pričakujete, da boste zaigrali na tekmi igralcev, ki ste v ligi drugo sezono, proti novincem?

Ravno pred kratkim, na tekmi proti Golden Statu, so me novinarji obkrožili in spraševali, če sem dobil kakšno povabilo. Po mojih podatkih moštva še niso sestavljena. Bomo videli, bil bi zelo vesel, če bi me doletela ta čast. V nekem mediju sem celo zasledil, da bi moral dobiti povabilo za sodelovanje v tekmovanju za tri točke, a menim, da do tega vseeno ne bo prišlo.

Tudi svetovno prvenstvo v Turčiji je vse bližje. Že razmišljate o reprezentanci?

Bolj malo. Trenutno sem zares osredotočen na tekme v ligi NBA. Osebno mi igranje za reprezentanco predstavlja veliko čast in v primeru, da mi bo zdravje služilo, bom z veseljem zopet oblekel dres z državnim grbom.

Slovenija je v skupini skupaj z ZDA. So vas morda tamkajšnji novinarji ali soigralci že kaj zbadali na ta račun?

Ne. Mi je pa reprezentant Brazilije Leandro Barbosa (tudi Brazilci so nasprotniki Slovenije, op. p.) takoj po žrebu dejal, da se do svetovnega prvenstva z menoj ne pogovarja več in da sva sedaj na "bojni nogi". A je bila vse skupaj seveda samo šala.

Novi selektor slovenske reprezentance je Memi Bečirovič. Se vam zdi to pravilna poteza vodstva Košarkarske zveze Slovenije ?

Memi je super trener in super človek. Z njim sem uspešno sodeloval že pri Unionu Olimpiji, tako da ne vidim razloga, zakaj ne bi pod njegovim vodstvom naredili odmevnega rezultata na svetovnem prvenstvu.