Kranjec bo skušal "poleteti" do malega kristalnega globusa za skupno zmago v poletih, saj ima pred vodilnim Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem pred zadnjo tekmo 35 točk prednosti (to sezono v skupni seštevek štejejo namreč samo tri tekme, na uvodnih dveh pa je Kranjec vknjižil zmago in drugo mesto).

Damjan si je po slabših nastopih na Kulmu vzel deset dni premora in se v tem času dodobra regeneriral. "Zdaj sem spet poln energije, na žalost pa sem malo pred tekmama v Zakopanah zbolel, tako da sem še v kvalifikacijah nastopil povsem 'povožen'. Na koncu se je vse precej dobro izšlo. Poleg tega sem v tem času zamenjal čevlje, le nov model, ne proizvajalca, Elan pa nam je naredil tudi nove smuči in moram reči, da je včeraj na treningu v Kranju delovalo več kot dobro. Če bo šla takšna forma naprej, se ne bom prav nič pritoževal," je pred odhodom v Oberstdorf dejal Damjan.

Po tekmah v Oberstdorfu bo Damjan nastopil še v Klingenthalu, nato pa tudi še na posamični tekmi v Willingenu, proti Vancouvru pa se bo podal 9. februarja. "Čeprav gredo drugi fantje, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah, po tekmi v Klingenthalu domov, bom sam nastopil še na posamični tekmi v Willingenu. Te tekme pa res ne bi rad izpustil," je z nasmeškom za STA povedal Damjan, ki je v Willingenu pred dvema letoma z drugim mestom dosegel uspeh kariere, leto prej pa je bil na istem prizorišču tretji.

Preostali reprezentanti so pod vodstvom Matjaža Zupana opravili kondicijski trening, v sredo pa bodo skakali v Kranju in obenem preizkušali nove čevlje ter predvsem olimpijske drese. "Prevc nastopa na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hinterzartnu, Mežnarju pa poleti niti ne ležijo preveč in končno smo nekaj stvari natrenirali, tako da je bolje, če te tekme izpusti in raje pred odhodom čez lužo še malo vadi v Kranju. Preostali olimpijci bodo po tekmi v Klingenthalu odpotovali domov, saj bomo 8. februarja že poleteli proti Vancouvru," je še pojasnil Zupan.

V soboto bo najprej v Oberstdorfu na sporedu ekipna tekma, dan pozneje pa še posamična preizkušnja. Sicer pa tekmi v Oberstdorfu že štejeta tudi za tako imenovano ekipno turnejo (FIS team tour). Poleg dveh tekem na letalnici v Oberstdorfu se bodo skakalci za točke turneje merili še v Klingenthalu in Willingenu.