Dragićev prejšnji strelski rekord je bil 20 točk, kolikor jih je zbral na sobotni tekmi proti Golden State Warriors. Pred Dragićem je največ košev na eni tekmi od Slovencev uspelo zbrati Benu Udrihu, ki je novembra 2008 proti Los Angeles Clippers dosegel 30 točk. Dragić je v 32 minutah na parketu zbral 32 točk (zadel je šest od sedmih poskusov za tri točke), temu pa je dodal še tri skoke in tri podaje, a Phoenix kljub temu ni zmagal v mestu mormonov.

Poleg razigranega Boozerja je v vrstah gostiteljev blestel še novinec Wesley Matthews, ki je deset od svojih skupaj 21 točk dosegel v zadnji četrtini. Steve Nash je na tekmi zbral 15 točk in 15 podaj, s čemer je postal še osmi košarkar v zgodovini prvenstva NBA, ki mu je uspelo doseči 8000 podaj.

Philadelphia 76'ers so v domači dvorani izgubili (98:109) proti Indiana Pacers, za katere pa slovenski košarkar Primož Brezec ni zaigral. Najbolj razigran je bil Danny Granger s 26 točkami, Dahntay Jones pa jih je k zmagi dodal 18. Boston Celtics so s 95:89 premagali L.A. Clippers. Gostitelje sta do zmage popeljala Paul Pierce z 22 točkami in Rajon Rondo s 16 točkami in 12 podajami. V vrste Bostona se je vrnil Kevin Garnett, ki je odigral drugo tekmo po daljšem premoru zaradi poškodbe desnega kolena. V 30 minutah je zbral 17 točk. Pri strelec gostov je bil Rasual Butler s 17 točkami.

Miami Heat so doma za točko (91:2) izgubili proti vodilni ekipi vzhodne konference Cleveland Cavaliers. LeBron James je za zmago zadel oba prosta meta 4,1 sekunde pred koncem. Domači zvezdnik Dwyane Wade, ki je nato zgrešil koš ob pisku sirene, je zbral 32 točk, skupaj z Jamesom pa sta v prvem polčasu uprizorila epski boj. A Wade je na koncu potegnil krajšo, saj je najprej zgrešil oba prosta meta 41,2 sekunde pred koncem, kar je Miami stalo zmage. Nekdanji zvezdnik Miamija Shaquille O'Neal je v dresu Clevelanda zbral 19 točk, Daniel Gibson 15, Anderson Varejao pa jih je k zmagi dodal 13 in deset skokov.

Na preostalih tekmah so Memphis Grizzlies z 99:94 premagali Orlando Magic, Houston Rockets so doma s 95:102 izgubili proti Atlanta Hawks, San Antonio Spurs pa s 93:98 proti Chicago Bulls. Domače zmage so se razveselili Denver Nuggets, ki so bili s 104:93 boljši od Charlotte Bobcats, Portland Trailblazers pa so doma za točko s 97:98 izgubili proti New Orleans Hornets. Junak zmage New Orleansa je postal Chris Paul, ki je z razdalje štirih metrov in pol 3,8 sekunde pred koncem zadel odločilni koš.