Kar me je brutalno zbodlo v oči, je dejstvo, da so skupaj vadili slovenski reprezentanti in vse ostale skupine - najmlajši udeleženec je štel približno tri ali štiri leta. Pomislila sem, da ima skoraj vsak miniaturni človeški brlog večji predprostor, kot pa je velikost te telovadnice!

Misel mi prekine Sašo Bertoncelj, rokohitrec, kar se tiče nastopov na konju z ročaji, prijazen, nasmejan in dobre volje - kot vedno. Glede na to, da je postaven fant, je bilo takoj lažje odmisliti vonj po plesnivem, odpadajoči omet in nehumane pogoje, v katerih vadijo telovadci. Je pač postaven dečko! Le kdo ga na plaži bolj opazi, moški ali ženske?

"Če bi vprašali moje dekle, bi odgovorila, da punce. Sam zavisti s strani fantov zaradi moje postave nisem opazil. Verjetno zato, ker sem povsem zadovoljen s svojim telesom," je med smejanjem odgovoril tretji v skupni razvrstitvi svetovnega pokala v lanski sezoni.

Ker je 25-letnik brez dlake na jeziku, se je znal pošaliti tudi na lasten račun: "Moški smo nečimrni, saj večina nikoli ni povsem zadovoljna s svojo postavo. Še toliko bolj, ko uzreš kakšno 'mrcino' od človeka - se kar malo zamisliš. Kar se mojega telesa in športa tiče, mi je vseeno za izgled, pomembno je le, da moje telo dobro dela in mi služi kot orodje. Toda, če je kdo zares ogromen, pa priznam, da ga vselej opazim." Za hip je pomislil, potem pa v smehu nadaljeval: "Morda se bom pa resno lotil fitnesa po upokojitvi in se bom na stara leta 'nabildal'!"

Ker je bilo v dvorani kar nekaj gledalcev, me je zanimalo, če pridejo kdaj neznana dekleta na trening, da si malce napasejo oči na lepo grajenih športnikih. "Včasih pride kakšna od naših deklet s kolegico, ki si malo napase oči. Če je še 'luštna', se ne pritožuje nihče. In rahlo se celo dvigne motivacija. Nekaj prijateljskega rivalstva je vselej prisotnega, vendar je mene to že minilo," je zaključil Sašo.

Uf, še dobro, da ni opazil, da so mi medtem misli uhajale k postavnim alfa samcem!