Ob koncertu, ki ga je neposredno prenašala makedonska televizija Sitel, se je - na predvečer obletnice rojstva nacionalne ikone, ki bi bila danes stara 29 let - spet utrnila marsikatera solza. Vsaka spominska prireditev v čast velikega pevca in človekoljuba je priložnost za obujanje spominov, ko je Proeski osvajal mlado in staro s svojimi nastopi po državah celotne regije.

Na koncertu pod motom S humanostjo do svetlobe sta nastopili domači pevki Kaliopi in Elena Risteska, poleg njiju še Toni Cetinski, Boris Novković, Nina Badrić, Aki Rahimovski, Jelena Tomaševoć in Bojan Marović.

Posnetki njihovih pesmi so izšli na plošči Toše & prijatelji, dostopni pa so tudi že na You Tubeu, kjer beležijo rekorden obisk. Enako velja za pesem "Još uvek sanjam da smo zajedno" v Tošetovi izvedbi, ki doslej ni bila objavljena. Pevec jo je posnel poleti leta 2007, glasba je delo Miroslava Rusa. To je obenem naslov minulo soboto v Skopju predstavljenega albuma.

Kot je bilo napovedano, so v okviru koncerta predstavili spote za pesmi "Guilty" in "Forever in a Day" z albuma "The Hardest Thing" ter za "Još uvek sanjam da smo zajedno".

Zbrani denar bodo namenili za osvetlitev samostana nad Kruševim, kamor se je pokojni pevec zatekal v iskanju duševnega miru. Kot poroča makedonska tiskovna agencija MIA, v Kruševu tačas poteka izgradnja spominskega doma, ki naj bi ga predvidoma odprli še letos. V bližini samostana pa želijo postaviti križ, visok 33 metrov.

Nedeljski koncert je bil drugi v nizu dobrodelnih prireditev, posvečenih Tošetu. Prvi je bil 5. oktobra leta 2008, eno leto po pevčevemu koncertu na skopskem mestnem stadionu, kjer se je leto poprej, nekaj dni pred nesrečo, zbralo kakšnih 30.000 oboževalcev pevca z "angelskim" glasom.

In da bi bilo vse še bolj dobrodelno, so prav danes v Makedoniji pripravili prostovoljno krvodajalsko akcijo. Akcija nadaljuje človekoljubne akcije, ki jih je sprožal in se jih udeleževal pokojni Proeski.