Teja Gregorin je s peto letošnjo uvrstitvijo v "top 10" potrdila dobro formo pred bližnjimi olimpijskimi igrami. "Glede na to, da sem bila še včeraj zelo utrujena, sem danes vseeno sestavila zelo uspešen nastop. Ena zgrešena tarča na posameznem streljanju morda res ni veliko, vendar se potem ob koncu vse to sešteje in treba je pošteno garati na progi, da držiš v rokah pozicijo, ki jo imaš pred streliščem. Vse do zadnjega strela je bilo potrebno zdržati, potem pa v zadnjem krogu prehiteti še kakšno tekmico. Pred mano je bila Nemka Bachmannova, ki postaja vse boljša in nisem si mislila, da jo bom uspela prehiteti. Vendarle sem bila močnejša," je svoj boj za deseterico opisala Gregorinova.

Nove točke sta osvojili tudi Tadeja Brankovič Likozar in Dijana Ravnikar, ki sta zasedli 25. oziroma 36. mesto, za boljši izkupiček pa sta obe morali v kakšen kazenski krog preveč, saj je Brankovičeva zgrešila štiri strele, Ravnikarjeva pa pet.

V boju za zmago sta Nemki Andrea Henkel in Magdalena Neuner zamenjali mesti iz sprinta. Po polovici je še vse kazalo na zmago Neunerjeve, ki pa je morala nato dvakrat v kazenski krog, prav na koncu nato še enkrat in zmago je zanesljivo osvojila Henklova. Ostale tekmovalke so bile vseskozi praktično le v igri za tretje mesto, najuspešnejša pri tem pa je bila Norvežanka Ann Kristin Aafedt Flatland.

Na moški tekmi slovenska predstavnika nista igrala vidnejše vloge. Zmagal je Avstrijec Daniel Mesotisch, ki je v končnici ugnal Nemca Arnda Pfeifferja, potem ko je nekaj sto metrov pred ciljem močno pospešil in mladi Nemec, zmagovalec sprinta, tempa ni zdržal. Triintridesetletni Korošec je osvojil svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvič je na istem prizorišču slavil leta 2001, obenem pa Avstriji priboril jubilejno 20. posamično biatlonsko zmago. Tretji je bil še en Avstrijec Dominik Landertinger z zaostankom 19,7 sekunde.

Nove točke svetovnega pokala je dobil tudi Klemen Bauer, ki je kljub šestim kazenskim krogom osvojil 38. mesto. Precej bolje je 25-letnemu tekmovalcu iz Ihana kazalo še na polovici, ko se je z 41. prebil med najboljših 20, nato pa je na obeh sklepnih streljanjih zgrešil po trikrat. Janez Marič, ki se je na progo podal kot 47., po petih kazenskih krogih ni mogel do točk in tudi tekmovalcu iz Bohinja je kazalo precej bolje po polovici, ko je zgrešil vsega enkrat, na zadnjih dveh postankih pa je bil premalo natančen za nove točke.