Felix namerava v stratosfero odleteti v kapsuli, ki se bo na željeno višino dvignila s pomočjo balona. Pri tem bo nosil posebno oblačilo. Če mu bo podvig uspel, bo postal prvi človek, ki bo brez letala prebil zvočni zid.

"Seveda se bojim. Vendar strah vedno izkoristim v svojo korist, na ta način se lažje osredotočim,“ je povedal Felix, ki se je že prej loteval ekstremnih podvigov. Avstrijec je leta 2003 lebdel 35 kilometrov nad pokrajino La Manche s pomočjo dvometrskega krila, potem ko je skočil z višine desetih kilometrov.

Točen datum in lokacija najnovejšega podviga nista poznana, vendar je jasno, da bo vse skupaj močno odvisno od vremenskih razmer. Znano je sicer, da bo skočil nekje nad Severno Ameriko.

Felix namerava porušiti rekord, ki ga je postavil Joe Kittinger, potem ko je davnega leta 1960 s padalom skočil z višine 31 kilometrov. Njegov skok je do današnjega dne ostal zabeležen kot najvišji in najdolgotrajnejši, pa tudi kot skok z najvišjo doseženo hitrostjo med prostim padom.

Med skokom bodo znanstveniki merili učinke nadzvočne hitrosti na človeško telo ter njegove reakcije na pritisk, temperaturo, pospeševanje in upočasnjevanje.

"Naš cilj je odpeljati Felixa čim višje, ga nepoškodovanega vrniti na Zemljo in pri tem zbrati čim več podatkov,“ je izjavil Kittinger, ki pri 81 letih sodeluje pri projektu kot svetovalec. Pot v stratosfero bo trajala okoli tri ure, med 21-minutnim padanjem pa bo Felix lahko preko slušalke poslušal nasvete svojega heroja iz otroštva Kittingerja.