Petindvajsetletna Vonnova, branilka velikega kristalnega globusa, je dosegla trideseto zmago v pokalu, osmo v tej zimi in peto zaporedno v smukih. Z drugo zaporedno zmago v 24 urah, v petek je bila najboljša že na superveleslalomu, je še povečala vodstvo v pokalu pred Rieschevo. Obenem se je s sedemnajsto smukaško zmago na tretjem mestu večne lestvice izenačila s Švicarko Michelo Figini. Vodi Avstrijka Annemarie Pröll (36) pred rojakinjo Renate Götschl (24). Vonnova je s tridesetimi zmagami izenačena s Hrvatico Janico Kostelić na osmem mestu. Prva je Moser-Pröllova (62), druga Švicarka Vreni Schneider (55), tretja Götschlova (46), sledijo pa Švedinja Anja Pärson (40), Nemka Katja Seizinger (36), Hanni Wenzel iz Liechtensteina (33) in Švicarka Erika Hess (31).

Mazejeva je po četrtem mestu na petkovem superveleslalomu želela, da bi prvič v tej zimi prišla med deseterico tudi v smuku. V lanski sezoni je bila v Cortini na smuku četrta. Tako kot v petek je ponovno največ časa izgubila v zgornjem delu 2605 metrov dolge proge Tofane. Že pri prvem merjenju vmesnega časa je za tedaj vodilnima Pärsonovo in Kamerjevo zaostala za sedem desetink.

"Že na začetnem delu proge Mazejeva ni imela ne prave linije niti ritma. Preveč je izgubila, da bi bila lahko uvrščena višje. V smuku se njena forma sicer izboljšuje, kljub temu pa ni dosegla rezultata, ki smo ga vsi pričakovali. V nedeljo pričakujem napad in dober rezultat. Proga je lahka, pomemben pa bo ogled postavitve. Želimo si, da bi po četrtem mestu na superveleslalomu dosegla dober rezultat tudi na nedeljskem veleslalomu," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Do prve smukaške točke pokala v karieri je prišla tudi Ferkova, ki je delila 30. mesto. "Ferkova je v svojem drugem nastopu v pokalu v specialnem smuku napravila dober rezultat. V srednjem delu je naredila manjšo napako, mogoče tudi zaradi slabšega zdravstvenega stanja. Bojim se, da bo zbolela. Prav zato je še vprašanje, če bo v nedeljo lahko nastopila v veleslalomu. Če se njeno zdravstveno stanje ne bo izboljšalo in bo imela še naprej vročino, potem bo odšla domov," je pojasnil vodja slovenske ženske ekipe Dejan Poljanšek.