Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (118,5/126,5 m; 235,5) na 14. mestu, Jernej Damjan (119,0/125,5 m; 234,6) je bil 15., Robert Kranjec (121,0/118,5 m; 225,1) 20., Mitja Mežnar (119,0/119,0; 221,4) pa 24.

Schlierenzauer je v Zakopanah zlahka prišel do jubilejne 30. zmage v svetovnem pokalu. Za več kot deset točk je ugnal vodilnega v skupnem seštevku in edinega resnega tekmeca na današnji tekmi Ammanna. Enak vrstni red na prvih dveh mestih je bil tudi po prvi seriji, medtem ko se je v drugi s četrtega na tretje prebil Morgenstern.

Pred 30.000 gledalci se je na skakalnici Wielka Krokiew zelo dobro odrezal tudi mladi Prevc, ki je s 14. mestom dosegel uspeh kariere in izpolnil olimpijsko normo. "Peter je samo potrdil dobro formo. Zdaj vidi, da lahko z normalnimi skoki poseže bolj globoko v svetovno konkurenco in ne samo na rob dobitnikov točk," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan.

Tik za Prevcem je tekmo končal Damjan, največ pa so v našem taboru pred tekmo pričakovali od junaka Kulma Kranjca, a ta na tekmi ni ponovil dobrih skokov s treninga. Vseeno pa je za 20. mesto vpisal nove točke svetovnega pokala, tako kot tudi Mežnar za 24. mesto, ki je tako zaokrožil najboljši slovenski ekipni nastop v tej zimi. Ekipno so bili od Slovencev boljši le Avstrijci.

"Lahko rečem, da je bil to zelo lep ekipni uspeh. Odličen izid Prevca, tudi Damjanovo 15. mesto in še dve uvrstitvi med točke so lepi dosežki. Glede na trening smo lahko upravičeno več pričakovali od Kranjca, ki pa mogoče ni nastopil tako sproščeno," pravi Zupan.

V soboto bo v Zakopanah na sporedu še ena tekma, začela se bo 16.10, uro pred tem pa bodo na sporedu kvalifikacije. "Težko je reči, kaj se bo zgodilo jutri. Fantje skačejo na visoki ravni. Želimo si vsaj ponoviti ta današnji uspeh, vidimo pa, da če bi Kranjec naredil svoje, lahko pride v deseterico in to bil že velik uspeh," je še povedal Zupan.