V slovenskem taboru se je vnovič izkazalo, da je prva adutinja za visoke uvrstitve svetovna podprvakinja Teja Gregorin, ki se je zavihtela na 10. mesto. Zaradi zgrešenega strela v prvih petih poskusih in kazenskega kroga tekmovalka iz Ihana tudi tokrat ni posegla po stopničkah, samo vprašanje časa pa je, kdaj ji bo uspelo izvesti 100-odstotni strelski nastop in doseči novo uvrstitev v svetovni vrh. V slovenskem taboru upajo, da ji bo to morda uspelo prav na olimpijskih igrah v Vancouvru, kar je bila tudi želja pred začetkom sezone.

"Toliko sem v tem trenutku sposobna zadeti in vesela sem, da vseeno ohranjam stabilno formo. Kot sva se zmenila s trenerjem, sem začela hitreje kot ponavadi in potem nekoliko popustila pred streljanjem stoje. Kot kaže, se je to obrestovalo na strelišču, zadnji krog pa sem že čutila, da zaradi hitrejšega začetka nisem bila več tako močna. Imam lepo izhodišče za zasledovalno tekmo, kjer pa bo potrebno napasti 'na polno'," je po tekmi razmišljala Gregorinova.

Trener Tomaš Kos pa je dobil potrditev tudi za dobro pripravo obeh biatlonskih mamic, ki sta preteklo sezono zaradi poškodbe izpustili, sredi sezone pa se že redno uvrščata med dobitnice točk, kar je lepa napoved predvsem za olimpijsko štafetno tekmo. Tadeja Brankovič Likozar, ki je v sredo osvojila prve točke na najdaljši, 15-kilometrski tekmi, je tokrat osvojila 25. mesto, Ravnikarjeva, ki se je dvakrat zavrtela v kazenskem krogu, pa je bila 33. Obe imata tako tudi leto izhodišče za zasledovanje.

"Gregorinova se je dobro znašla na strelišču, še posebej stoje, kar je v tem trenutku še kako pomembno zanjo in dobra spodbuda za naprej. Brankovič-Likozarjeva je pokazala, da se ji telesna in psihična pripravljenost dviguje. Na streljanju se mora le še malo umiriti in se zazreti proti olimpijskim igram kot velikemu motivu zanjo. Pri Ravnikarjevi je škoda za izgubljeno strelsko priložnost, saj bi bil sicer lahko rezultat še precej boljši. Malijeva pa je današnjo tekmo izgubila v teku, kjer ni bila na ravni, ki jo je sposobna. Moramo biti zadovoljni, da imamo tri med prejemnicami točk svetovnega pokala," pa je tekmo videl trener Kos.

V mednarodnem merilu, vnovič so manjkale nekatere od najboljših tekmovalk kot denimo vodilni v svetovnem pokalu Švedinji Helena Jonsson in Anna Carin Olofsson, je še eno zmago, drugo zapored v Anterselvi zabeležila šestkratna svetovna prvakinja Nemka Magdalena Neuner.

Mlada Nemka je decembra na Pokljuki z dvema tretjima mestoma priborila Nemčiji prve stopničke v sezoni in že takrat napovedala zvišanje forme do olimpijskih iger, kar so v nemškem ženskem taboru v ženski konkurenci tudi potrdili in dobili široko paleto tekmovalk, ki se uvrščajo na najvišja mesta. "Zdaj mi gre odlično. Olimpijskih iger se že prav veselim. Moj cilj po teh uspehih bo seveda olimpijsko zlato, seveda pa bi na igrah rada tudi uživala. V Kanado bom z zadnjimi dosežki potovala prav sproščeno," je po 15. zmagi v karieri povedala Nemka, vesela tudi ekipnega uspeha svojih sotekmovalk, saj so se med prvih sedem tekmovalk zavihtele štiri Nemke.

Neunerjeva je spet prepričala s tekaško formo, saj si je lahko privoščila "izlet" v kazenski krog in kljub vsemu dosegla prepričljivo zmago, obenem pa si z uspehi in dobro formo tik pred igrami zagotavlja tudi vse več nastopov v nemški reprezentanci, ki bo na posamični olimpijski preizkušnji lahko zastopana le s četverico.

V soboto se bodo v Anterselvi v sprintu pomerili moški. S številkami 4, 42, 79 in 114 bodo nastopili tudi tudi Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Vasja Rupnik.