Roman Čefurji raus! je njegov prozni prvenec. Roman ustvarja pejsaž urbanega okolja, v središču so ljubljanske Fužine, ki se razodevajo skozi barvito "čefurščino", v kateri sledimo Markovemu odraščanju in njegovemu spopadanju z identiteto, starši, stereotipi okolja. Vojnovićev roman bralca potegne v eleganten mozaik pripovedi, ki v slovenskem literarnem prostoru najbolj neposredno obravnava tematiko priseljencev.

Kot je v Mariboru dejal avtor dela, je knjiga nastala bolj po naključju, saj si je sam kot filmski in televizijski režiser ter scenarist najprej zamislil film. Napisal je scenarij, ki pa ni bil nikoli dokončan, saj je zaradi majhnih možnosti uresničitve načrta sredi dela obupal in ga spravil v predal.

"Šele ko sem doma obsedel brez dela in se začel spraševati, kaj bi počel ob čakanju novih filmskih priložnosti, sem se slučajno spomnil zgodbe in se lotil pisanja knjige," je dejal Vojnović, ki pa zdaj znova pripravlja scenarij. Projekt je po njegovih besedah trenutno še bolj v začetni fazi, oblikujejo pa se že ideje. Vojnović pa si ne želi samo enostavne ekranizacije romana in izkoriščanje njegove popularnosti, pač pa da bi iz tega projekta nastalo novo umetniško delo.

Nenazadnje je sam po osnovni izobrazbi filmar, zato je njegova želja predvsem snemati dobre filme. Čeprav se sam bolj nagiba k temu, da bi glavne junake v filmu igrali naturščiki, jih za zdaj še ni iskal, saj ne ve, kdaj bo vse skupaj mogoče izpeljati. Sicer pa je Vojnović doslej režiral tri kratke filme (Fužine zakon, Sezona 90/91, Moj sin, seksualni manijak), z Markom Šantičem pa napisal scenarij za film Sretan put Nedime, ki je osvojil nagrado srce Sarajeva in bil nominiran za nagrado Evropske filmske akademije.

V tem trenutku se ukvarja z novim filmom, saj že mesec dni snemajo celovečerni prvenec Piran-Pirano, ki je nastal tudi po njegovem scenariju. Film naj bi bil končan in predpremierno predstavljen septembra v Piranu, distribucija v slovenskih kinematografih pa je predvidena za oktober. Film bo govoril o prepletu življenjskih usod Italijana Antonia, Bosanca Veljka in Slovenke Anice in je po večkratnih zavrnitvah na natečajih Filmskega sklada RS za sofinanciranje tokrat vendarle dobil zeleno luč za snemanje.

"Projekt je nastal v času, ko so nastali tudi Čefurji raus!. Ko sem scenarij za slednje pospravil v predal, sem začel pisati scenarij za Piran, saj se mi je zdelo, da bom s tem projektom mogoče vendarle uspel. Čeprav tri ali štiri leta pozneje, se je moja želja vendarle uresničila. Zgodba se mi zdi precej drugačna od Čefurjev, čeprav se pojavljajo nekatere tematske sorodnosti," je dejal Vojnović in dodal, da gre za zgodovinsko-ljubezensko dramo, nad katero bodo po njegovem bralci njegovega uspešnega romana morda nekoliko presenečeni, a na koncu vendarle zadovoljni.

Njegova knjižna uspešnica pa je ob izidu dvignila kar nekaj prahu, saj so nekateri preveč povezali realnost in fikcijo, zgodila se je celo policijska ovadba. "Roman je morda res nenavaden v tem, da skuša dajati vtis neke avtentičnosti in zgodbe iz prve roke. Nekaj podobnosti z glavnim junakom zagotovo je, vendar pa Marko ni ravno tip človeka za Bežigrajsko gimnazijo in tukaj si ni nič podoben z mano, ki sem šel bolj v piflarske vode," je še razložil avtor dela in dodal, da ga niso samo policisti pozivali, naj dokaže, kdaj točno je bil na policiji in kdaj točno so ga policisti tako pretepli kot piše v knjigi.