Olimpijska generalka na posamični tekmi je bila odločena na strelišču. Ukrajinec Sednev, ki je dosegel prvo zmago v karieri, je bil ob Doklu namreč edini med več kot 100 tekmovalci, ki je zadel vseh 20 tarč. Kljub nekoliko slabši tekaški formi pa je bil strelski izkupiček Sedneva dovolj za prvo zmago, saj tekmecem pribitkov s strelišča ni uspelo nadoknaditi.

Ob Sednevu sta se na stopničke uvrstila še Avstrijec Daniel Mesotisch in Francoz Alexis Boeuf, največje presenečenje tekme. Čeprav sta bila oba hitrejša od Ukrajinca, pa je tekmovalcu z avstrijske Koroške, ki je zgrešil dvakrat, za zmago zmanjkalo 44 sekund, Boef pa je bil z minuto "strelskega dodatka" v smučini le nekaj sekund hitrejši od zmagovalca. Avstrijec pa je bil po tekmi zadovoljen tudi z drugim mestom, saj je na stopničke v svetovnem pokalu čakal kar osem let, leta 2002 pa je prav tukaj v Anterselvi zmagal.

Na tekmi so manjkali nekateri najboljši, kot denimo vodilni v svetovnem pokalu Rus Jevgenij Ustjugov, njegov zasledovalec Norvežan Emil Hegle Svendsen, prvi biatlonski zvezdnik Ole Einar Bjoerndalen in trikratni olimpijski prvak Nemec Michael Greis, ki se pripravljajo na bližnje olimpijske igre v Vancouvru. Skupaj ni nastopilo kar 13 od najboljših 20 tekmovalcev v svetovnem pokalu.

To pa ne zmanjšuje uspeha Dokla, ki je z brezhibnim streljanjem končno tudi na tekmi potrdil dobro delo na treningu in osvojil svoje prve točke. "Končno mi je enkrat uspelo sestaviti dobro tekmo. Ni težko zadeti vseh 20 tarč na treningu, na tekmi pa je to nekaj drugega, posebej tukaj v Anterselvi, kjer tekmujemo na nadmorski višini 1700 in več metrov. Seveda sem z današnjim dosežkom prezadovoljen, saj sem dobil potrditev, da dobro delam in končno sem osvojil svoje prve točke, ki sem jih lovil dolgo," je po tekmi povedal 25-letni Ihanec.

Ostali slovenski tekmovalci so bili premalo natančni za res visoko uvrstitev. Janez Marič se je do zadnjega streljanja boril za stopničke, trije zgrešeni streli pa so ga vrgli na 20. mesto. Še slabša sta bila na strelišču Klemen Bauer in Vasja Rupnik ter ostala brez točk.

V petek se bodo v Anterselvi za točke svetovnega pokala v 7,5-kilometrskem sprintu merile ženske.