V slovenskem taboru ne skrivajo zadovoljstva po uvodnih dveh tekmah v "skupini smrti", na katerih so nepričakovano osvojili tri točke in si že zagotovili napredovanje. Slovenija je v obračunih s Švedsko in Nemčijo prikazala tisoč obrazov, v njeni igri so se izmenjavale vrhunske in diletantske poteze, v tekmah spektakularnih preobratov pa je bila le centimeter oddaljena od prepada. V obračunu proti Švedski je v drugem polčasu nadoknadila sedem golov zaostanka, proti Nemčiji pa zapravila visoko vodstvo sedmih zadetkov in resno ogrozila že dobljeno tekmo, ki se je na koncu končala z delitvijo točk.

"Če bomo na tem zaključnem turnirju prikazali obrambo, kot smo jo v prvem polčasu in prvih desetih minutah drugega z Nemčijo, potem bomo vsem našim naslednjim tekmecem povzročili hude glavobole. Naš največji problem je, da v tem trenutku ne premoremo obdržati našega ritma igre skozi celotno tekmo, a navkljub temu smo na tem zaključnem turnirju naredili nekaj majhnih kakovostnih korakov v pravo smer," je na današnji dopoldanski novinarski konferenci v hotelu Grauer Bär, kjer skupaj z drugimi reprezentancami biva tudi slovenska, dejal slovenski selektor Zvonimir Serdarušić.

Hrvaškega stratega z nemškim potnim listom in njegove varovance čaka jutri nov zahtevna preizkušnja, tako Slovenci in Poljaki pa bodo naredili vse, da osvojijo obe točki in v glavni del turnirja, ki bo prav tako v Innsbrucku, kjer se jim bodo pridružili trije najboljši tekmeci iz skupine D (Francozi, Švedi, Čehi ali Madžari), prenesejo čim večje število točk.

Poljska je v zadnjih letih zasedla vodilna mesta na mednarodni rokometni sceni, v Avstrijo je prišla kot ena glavna pretendentka za zlato kolajno, Serdarušić pa je pred jutrišnjo tekmo dejal: "Pred prihodom v Avstrijo so vsi govorili, da so Bielecki in brata Lijewski osrednji igralci poljske izbrane vrste, dosedanji dve tekmi v Innsbrucku pa sta to zanikali. V svoji trenerski karieri nisem nikoli ekipo ocenjeval na osnovi posameznikov, vselej sem nanjo gledal kot na celoto, kar bom storil tudi proti Poljakom."

"Z uvrstitvijo v drugi del evropskega prvenstva smo izpolnili prvi del naloge. O Poljski vsi govorijo v superlativih, a sem prepričan, da se lahko z njo enakovredno kosamo," je dejal kapetan Uroš Zorman, medtem ko je Luka Žvižej dodal: "Poljska je s svojo hitro in agresivno igro resda najmočnejša v naši skupini, a jutrišnjo tekmo ne mislimo le odigrati, poskusili bomo tudi presenetiti."