V prvem polfinalu se bosta pomerila Triglav in Olimpija. Kranjčani, ki so osvojili trinajst od dosedanjih sedemnajstih pokalnih lovorik, bodo v tem dvoboju favoriti. Ena pokalna lovorika je domovanje našla tudi v Ljubljani, leta 1996 je namreč slavila Mogota Ljubljana, medtem ko Olimpija na pokalni uspeh še čaka.

Napovedi v novi sezoni so nehvaležne, saj razen favoriziranih Koprčanov še nobena ekipa ni imela pravih preizkušenj. Glede na lansko sezono Triglav ni doživel večjih sprememb. Zapustil jih je le prvi vratar, sicer Kamničan, Gašper Jeran. Njegovo mesto je prevzel Žan Smolič. Sicer pa bodo glavni kranjski aduti Čedomir Todič, ki ga v svoje vrste snubijo Koprčani, izkušeni Tomaž Mihelčič in reprezentančni center Luka Komatar. Kranjčani se zavedajo, da je pred njimi lepa priložnost za prvo lovoriko tega rodu. V seriji dvobojev s Koprom imajo le malo možnosti za uspeh, ko pa odloča eno samo srečanje je zgodba drugačna. A najprej bodo morali ugnati Olimpijo. V ljubljansko moštvo so se vrnili "izgubljeni sinovi" David Kecman ter Jaka in Jure Škof. V pokalu bosta v moštvu tudi branilec Martin Puš in center Gregor Merlak, ki v jadranski ligi igrata za Koper.

Koprčani, ki so osvojili zadnji dve pokalni lovoriki, skupno pa tri, so tudi tokrat prvi favoriti za končni uspeh. Igralsko so sicer šibkejši kot lani, saj niso ustrezno nadomestili odhodov Erika Bukovca, Krešimirja Turine in Danijela Kancijaniča. Nekateri letošnji tujci, v domačih prvenstvih za razliko od jadranske lige lahko igrata le dva, so se tako že morali posloviti. Na trenerski klopi se je Marino Cetin presedel na pomočnikov sedež, mesto glavnega trenerja pa je zasedel legendarni Veselin Djuho. Po novoletnih praznikih je prišel še Rečan David Burburan, ki je tudi najbolj zveneča koprska okrepitev. Ob nezaustavljivem centru Teu Galiču bo prav Burburan glavni adut koprskega moštva za novo lovoriko v klubskih vitrinah, posebej po neuspešni igri v jadranski ligi.

V dvoboju z gostitelji so Koprčani izraziti favoriti, njihova težava pa bo odsotnost Ljubljančanov Puša in Merlaka ter mariborskega vratarja Luke Prelca, ki bodo tokrat igrali za matične klube. V Mariboru se za nameček spopadajo s hudimi denarnimi težavami, ki niso zaobšle članske ekipe. Zaradi tega trener Uroš Štuhec razpolaga izključno z domačimi močmi, ki pa se šele kalijo za obračune na najvišji ravni. Mladi mariborski vaterpolisti Matevž Pevec, Aljaž Pevec, Žiga Mlakar, Matej Rajšp, Marko Prcač in Žan Uremovič namreč tvorijo jedro mladinske reprezentance in so lep obet za prihodnost mariborskega vaterpola.