Blejci v borbi za dosego glavnega cilja sezone niso ostali sami, kajti ljubitelji odbojke iz vseh koncev Slovenije so jim še enkrat več izkazali veliko podporo z nabito polno dvorano Tivoli. K izjemnemu vzdušju so tokrat veliko pripomogli tudi gostujoči navijači iz Rzeszowa, kar je ostalo večino, ki je glasilke grela za ACH, še toliko bolj spodbudilo.

Slovenskemu prvaku je nasproti stal najmočnejši nasprotnik v skupini F, ki v svojih vrstah premore nekaj izvenserijskih igralcev, a so v domačem taboru upali, da Poljaki v Slovenijo ne bodo prišli z maksimalno tekmovalno željo, saj so imeli uvrstitev v nadaljevanje lige prvakov v žepu že dva tedna. Poleg tega Asseco konec tedna čaka še borba za naslov poljskega pokalnega prvaka in misli so mu uhajale k borbi za prvo letošnjo lovoriko, katero imajo v slovenski različici pri ACH že v vitrinah.

Kanadski trener na blejski klopi Glenn Hoag je tokrat za spremembo nekoliko premešal prvo postavo, med temi, ki so začeli, pa je nato večino tekme presedel do sedaj daleč najboljši igralec ACH Oliver Venno. Vse skupaj se na tivolskem parketu ni začelo po domačih željah, saj je Asseco prevzel pobudo in brez vsakršnih problemov držal hitro priborjeno prednost. Prvi niz je tako šel poljskim odbojkarjem, ki so s tem tudi teoretično potrdil prvo mesto v skupini in svojo glavno misijo v Ljubljani hitro zaključili, njihovi navijači pa so od navdušenja v zrak vrgli balone in zavrteli svoje navijaške šale.

Vseskozi je bilo zanimivo opazovati tudi oba stratega, Glenna Hoaga na slovenski in Ljubomirja Travico na poljski strani. Prvi je v klubski trenirki in z resnim pogledal spominjal na zelo strogega profesorja športne vzgoje, medtem ko je drugi v obleki stoje ob samem robu igrišča skrbno in analitično dopolnjeval svoje zapiske. A kot v vseh ostalih športih je tudi pri odbojki pomembna samo predstava igralcev in ta je bila v drugem nizu mnogo boljša tistih v oranžnih dresih ACH. Blok je postal višji, nobena žoga ni bila nedosegljiva, svoje je dodala še publika in povratek blejske ekipe je bil tu.

»Vrhunska odbojka je doma v 'Ti-Volleyju'!« je v mikrofon vpil uradni napovedovalec in ni se zmotil. Številne dolge izmenjave in navdušujoče točke so se kar vrstile in gledalci so bili upravičeno zadovoljni nad prikazano igro. A ta je do konca tekme mnogo bolj služila poljskim odbojkarjem, ki so z zmago v Ljubljani dokazali, da so zasluženo na vrhu skupine F, toda na veliko veselje to ni bilo usodno za slovenskega predstavnika.

»Šele po koncu tekme sem izvedel, da smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Pred dvobojem smo bili sproščeni, kasneje pa smo pokazali nekaj živčnosti. Na koncu smo malce slabše zaigrali in zaradi tega izgubili tekmo. Želje o nasprotnikih? O tem sploh nismo razmišljali. Kdorkoli že bo, naj se nas pazi!« je po veselem porazu, kar se v športu ne zgodi prav pogosto, dejal blejski odbojkar Alen Pajenk.

Liga prvakov, 6. krog, skupina F: ACH Volley – Asseco Resovia 1:3 (-17, 16, -20, -18), Paris Volley – Istanbul 3:1 (23, -24, 23, 19), končni vrstni red: Asseco Resovia 11, ACH Volley 9, Paris Volley in Istanbul po 8.