Andrej Jereb in njegov sovoznik Miran Kacin sta na četrtkovem prologu zasedla 15. mesto, danes, ko se je reli začel zares, pa sta bila 22. Nekdanji slovenski prvak se je na relije vrnil po enem letu. Z dirko v kneževini ima neporavnane račune, saj je moral lani zaradi tehnične okvare nastop predčasno končati.

Slovenska posadka na "Monteju" nastopa z dirkalnikom Peugeot 207 S2000. Jereb je bil danes že na 18. mestu, potem pa imel zaradi predrte pnevmatike nekaj več zaostanka in prvo etapo končal devet minut in 48 sekund za Hirvonenom.

"Zjutraj ni bilo pravega ritma. Upal sem, da se bom hitreje ujel in ulovil prave dirkaške občutke, toda v teh razmerah je toliko informacij, da je bilo to sila težko storiti. Oba z Miranom sva se nekoliko lovila in poskušala iz kilometra v kilometer voziti bolj samozavestno in agresivno. Jutri nas čaka podobno težak dan, kjer upam, da vsaj z gumami ne bo težav," je dejal Jereb po prvem dnevu.

Na vrhu je Hirvonen (Ford Fiesta), ki ima 42 sekund naskoka pred Britancem Krisom Meekom (Peugeot 207), tretji je Finec Juho Hanninen (Škoda Fabia), ki zaostaja dobro minuto. Lanski zmagovalec Francoz Sebastien Ogier (Peugeot 207) je z minuto in 51 sekundami zaostanka na petem mestu.

Reli se bo s šestimi hitrostnimi preizkušnjami nadaljeval v četrtek, z zadnjimi petimi pa končal v petek.