Pričakuje se, da Poljaki ne bodo zaigrali na vso moč, saj jim je za potrditev prvega mesta v skupini F dovolj že en osvojeni niz v Ljubljani. Precej verjetno je tudi, da bo srbski trener Asseca Ljubomir Travica ključnim igralcem namenil nekaj počitka, saj jih že čez nekaj dni čaka borba za naslov pokalnega prvaka Poljske. Eden ključnih igralcev pri slovenskih prvakih je že vso sezono mladi Alen Pajenk, ki si je z odličnimi igrami utrdil mesto v prvi postavi. Znova bo veliko odvisno od njegove igre na mreži, zato je pravi sogovornik pred pomembno bitko.

Čaka vas odločilna tekma, na kateri se bo odločalo ali bo sezona za ACH uspešna ali ne. V kakšen stanju jo pričakujete?

Ker smo v Turčiji visoko izgubili, smo se hitro osredotočili na naslednjo tekmo proti Poljakom. Pripravljeni smo maksimalno, saj vemo, da nas v nadaljevanje pelje le zmaga in naredili bomo vse, da bomo do nje tudi prišli.

Asseco Resovia bo konec tedna igral v zaključku poljskega pokala in kar nekaj je namigovanj, da v Sloveniji ne bo igral na vso moč.

Ker smo v srednjeevropski ligi igrali proti Zagrebu, ki je nekoliko slabša ekipa, smo nekateri igralci pri ACH dobili prosto, Poljaki pa so odigrali zelo težko tekmo in jo visoko izgubili. Konec tedna jih čaka še pokal in čeprav govorijo, da prihajajo v Ljubljano po zmago, mislim, da bodo kar nekaj igralcev spočili, saj jim je trenutno zagotovo zmaga v poljskem pokalu velik cilj. To bo brez dvoma naša prednost.

Kje pretijo glavne nevarnosti in kje je ključ do zmage?

Blizu uspeha smo bili že na prvi tekmi, a smo se prehitro zadovoljili in popustili, ko smo že vodili z 2:1. Največje orožje sta zagotovo njihov korektor Mikko Oivanen in sprejemalec Aleh Akhrem. Če bomo dobro servirali in jih zaustavili z blokom, potem nam zmaga ne bi smela uiti.

Po prvih treh tekmah v ligi prvakov je forma ACH nekoliko padla. Težave ste imeli že na finalnem turnirju slovenskega pokala, nato je prišel še visok poraz v ligi prvakov.

Težko je reči, kaj točno je vzrok za to. Nivo naše igre je nedvomno padel, a se še vedno trudimo po najboljših močeh. Na pokalnem zaključnem turnirju in v ligi prvakov proti Parizu smo tekme sicer izvlekli v naš prid, v Turčiji pa se nam ni izšlo. Verjamem, da bomo Poljake premagali.

Trener Glenn Hoag vam v letošnji sezoni zelo zaupa, saj ste standardni član prve postave.

Vse tekme sem igral dobro, s čimer bi bil vsak igralec zadovoljen. Sedaj sem že tretje leto pri ACH in počasi že razmišljam o tem, da bi v prihodnosti šel v tujino, a vse bomo videli po koncu sezone.

Imate že kaj konkretnih ponudb?

Ponudbe so, toda o tem trenutno ne želim govoriti.

Tedni minevajo, nov slovenski selektor pa še vedno ni znan.

Odbojkarska zveza Slovenije stalno obljublja, da bo nov selektor znan kmalu. To so govorili že pred novim letom, sedaj pa bo že konec januarja in še vedno ni nič novega. Po koncu sezone nas čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo in še vedno ne vemo, kdo nas bo vodil. Vse skupaj je precej čudno in igralci precej razmišljamo o tem, ali je zveza sploh resna. Mladih potencialnih kandidatov za reprezentanco je precej in veliko ljudi meni, da imamo dobro ekipo, vendar je vprašanje, ali tudi pri zvezi tako razmišljajo.