V preteklem tednu se nam je izpolnila skrita želja marsikaterega moškega v deželi na sončni strani Alp, saj smo mična in postavna dekleta obiskali na enem od treningov.

Zmajčice se v plesni dvorani gimnazije Bežigrad potijo trikrat na teden po dve uri. Ob našem obisku smo sprva morali čakati pred vrati, saj nas dekleta med preoblačenjem seveda niso spustila blizu, nato pa smo le dobili dovoljenje za vstop. Ob spremljanju ogrevanja, raztezanja in ponavljanja koreografij se nam je nehote po glavah pletlo... Pa saj veste. Moška prisotnost na treningu, ki je verjetno niso deležne prav pogosti, Zmajčic ni niti malo zmedla. Po navodilih njihove šefice Irene Trobec Hukić so brez sramežljivosti izvajale navodila, vmes pa, kot se za prave profesionalke tudi spodobi, pozirale našemu fotografu. Seveda smo ob tej priložnosti hitro preverili, kakšen odnos imajo dekleta s košarkarji Olimpije. Odgovor bo marsikoga verjetno malo presenetil: "Ljubljana je izredno majhno mestece, tako da v vseh teh letih seveda spoznamo marsikaterega košarkarja. A to niti približno ne pomeni, da se med seboj družimo. V bistvu z igralci Olimpije nimamo nobene povezave, nobenega stika. Vidimo se samo na tekmi, ko se pozdravimo. In to je to."

Irena nam je nato naštela nekaj najbolj smešnih trenutkov, ki so se jim pripetili v vseh letih nastopanja: "Od raznega spotikanja čez odvržene jopice, prihoda na parket v dvorani v Beogradu v turških oblačilih, za kar so nam namenili koncert žvižgov, nošenja črno-bele oprave (barvna kombinacija hudega mestnega rivala Partizana, op. p.) na tekmi Crvene zvezde, pa do pokvarjenega kombija v Italiji, okoli katerega je skakljalo osem deklet, zabavnih padcev, 'zaštekanih' komolcev in izpahnjenih kolen, kar je na parketu izpadlo sila smešno. Neki punci se je celo dogodilo, da si je pred nastopom pozabila obleči 'hotke'." In kot bi mignil se je naše druženje končalo.