Todd, po 19 tekmah je vaša statistika izjemna: 3 goli in 27 podaj. Neverjetno, kajne?

No, to je moja služba. Zaradi tega sem tudi plačan. Žal nam letos ne gre vse po načrtih, saj smo kar nekajkrat nesrečno izgubili, tako da to je še najmanj zabaven del našega posla. O moji statistiki pa... Še vedno se počutim mladega. Menim, da sem fizično dobro pripravljen, upam pa, da bo to trajalo še dolgo časa.

Kje najdete motivacijo?

Oh, ne vem. Če bi poznal pravi odgovor na to vprašanje, bi ga vam z veseljem povedal. V hokeju nikoli ne veš, kdaj te bo recimo kakšna poškodba oddaljila od ledenih igrišč.

Liga EBEL vam je pisana na kožo.

Tako je. V odprtem avstrijskem prvenstvu naravnost uživam. Je sicer naporno, toda zabavno obenem. Vsekakor želim še nekaj časa igrati hokej na visoki ravni.

Na Jesenicah ste že poldrugi mesec. Vam je všeč na Gorenjskem?

Naj najprej še enkrat povem, da ni ravno prijetno, ko izgubiš tekmo. Zmage so namreč tisto, kar bi celotno zadevo še izboljšalo. Pričakoval in predvsem želel sem si več uspehov, tako kot vsak profesionalni športnik. Sicer pa se počutim dobro. Nič mi ne manjka. Živim v hotelu v Kranjski Gori, kjer v nadstropju nižje prebiva tudi naš trener in moj dober prijatelj Mika Posma. Z njim se zelo dobro razumem, imava veliko spoštovanja drug do drugega. V decembru me je za tri tedne obiskala še družina, s katero smo skupaj preživeli božično-novoletne praznike, tako da je bilo zares lepo.

Kdo ima glavno besedo v slačilnici? Vi ste najstarejši, imate celo leto več kot trener Posma...

V slačilnici nisem ravno največji govorec. Mladim igralcem raje svetujem na treningih in tekmah. Opazil sem, da je na Jesenicah ogromno hokejistov, ki v sebi skrivajo velik talent, zato verjamem, da bodo mnogi uspeli v nadaljnji karieri, najtežji pa je prehod v profesionalizem.

Bojda si vas Innsbruck želi v svojih vrstah. Lahko poveste kaj več o tem?

Tirolci so me poklicali in me vprašali, kakšni so moji načrti za prihodnost. Povedal sem jim, da sem povsem zadovoljen v Podmežakli.

Torej selitev v Innsbruck ni aktualna?

Tako nekako. Za Jesenice želim igrati tudi v državnem prvenstvu.

Ustaviva se še pri Olimpiji. V Tivoliju ste igrali poldrugo leto, letos pa ste se v rdečem dresu pomerili proti Ljubljančanom. So vas navdajali kakšni posebni občutki?

Dve leti nazaj smo z Olimpijo naredili ogromno, ko smo se uvrstili v finale lige EBEL. V športu vedno obstajajo emocije, toda moram biti profesionalec. Zavedam se, da sem član nasprotnega moštva, je pa zelo lepo igrati večne derbije v Sloveniji. Tako v Ljubljani kot na Jesenicah.

Olimpija vam je dolžna še eno plačo.

To je res. Po pravici povedano, ne vem, kaj se dogaja v Tivoliju. Ko kličem direktorja kluba Matjaža Seklja, sploh noče dvigniti slušalke. Res čudno.