Slabše se je v moški konkurenci odrezal Klemen Bauer, ki je prehitel le enega tekmovalca in zasedel 29. mesto. Zmagal je Norvežan Emil Hegle Svendsen, ki ni zgrešil niti ene tarče. Slabo so se Slovenci odrezali tudi na ekipni tekmi, ko so v postavi Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Vasja Rupnik zasedli skromno 14. mesto in za prvouvrščenimi Rusi zaostali skoraj sedem minut (6:40,4).

Gregorinova je po masažah in posebni laserski terapiji po težavah s hrbtom vendarle nastopila in na 12,5 kilometra dolgi progi na štirih streljanjih zgrešila le eno tarčo. "Veseli me, da mi je spet uspelo sestaviti tak nastop, kot si ga želim. Poleg petega mesta na domači Pokljuki je to moj najboljši rezultat letošnje sezone. Strelsko se popravljam iz tekme v tekmo, tekaško pa sem se nekako zadržala na ravni, kot smo jo tempirali. Vmes je bilo res nekaj težav z vnetjem žrela in manjša povišanja temperature, kar pa ni bilo nič v primerjavi z včerajšnjim problemom s hrbtom. Pošteno sem se že ustrašila, kako bo šlo z nadaljevanjem sezone. Ne vem, komu naj se zahvalim, vendar je tekma minila brez težav, le v zadnjem krogu sem enkrat začutila zbadanje. Šesto mesto mi je prineslo lepo število točk in do konca sezone bom na ta način poskušala ostati med najboljšo petnajsterico," je povedala Teja Gregorin.

Svojo varovanko je pohvalil tudi osebni trener Uroš Velepec: "Glede na to, kar se je z njo dogajalo v zadnjem času, je to fantastičen rezultat. Ker je tukaj relativno ozka proga, se v prvem krogu ni mogla prebiti v ospredje, tekmovalke pred njo pa so tekle precej brezglavo, zato se je ustvaril precejšen zaostanek. Žal je na ta način že v prvem krogu izgubila za eno zgrešeno tarčo sekund, sicer bi bila še višje."

Klamen Bauer je veliko bolje tekel kot pa streljal. "Klemen je prikazal tehnično zelo dovršen tekaški nastop, saj so mu smuči lepo tekle in enakomerno je porazdelil moči. V zadnjem krogu je z lahkoto dohitel in prehitel Norvežana Boeja. V svoji veliki želji pa se mu stvari niso najbolje izšle na strelišču. Kljub vsemu je to lep rezultat, ki prinaša nove točke. Večina iz moške biatlonske karavane danes sploh ni imela možnosti nastopiti, Klemen pa s tem potrjuje svoj preskok in dozoreva v konstantnega tekmovalca," je ocenil Uroš Velepec.

Svetovni pokal se bo nadaljeval od srede do nedelje v Anterselvi, kjer bo zadnje prizorišče svetovnega pokala, nato pa bodo biatlonci poleteli čez lužo na zimske olimpijske igre.