Poraz proti trenutno najbolj "vroči" ekipi v ligi NLB, ki je v Ljubljani zabeležila šesto zaporedno zmago, ne bi bil tako velika katastrofa, če Union Olimpija spet ne bi v zadnji četrtini zapravila visoke prednosti. Po izenačenih treh četrtinah, v katerih si nobena ekipa ni priigrala več kot koša ali dveh prednosti, so Zmaji na začetku zadnjega dela povedli z 68:59. A po svoji stari navadi so težko prigarano prednost zlahka zapravili. Budućnost je v 35. minuti povedla s 70:68 in zmagovalca odločila dobro minuto pred koncem, ko je Nikola Otašević zadel trojko za 77:72.

Poleg poraza ima Union Olimpija tudi nove kadrovske težave. Po odhodu Sanija Bečirovića je klub nenapovedano zapustil še Curtis Millage, Uroš Slokar pa ima težave z bolečinami v hrbtenici. Edina svetla točka je skorajšnja vrnitev Vlatka Ilievskega, ki je začel trenirati z ekipo in naj bi na prihodnjih tekmah že lahko pomagal soigralcem.

Union Olimpija bo imela priložnost za popravni izpit v sredo, ko bo v dvorani Pionir v Beogradu gostovala pri Crveni zvezdi.