Švicar Simon Ammann je na večerni tekmi v Saporu pokoril konkurenco in slavil s prednostjo kar 37,4 točke pred domačinom Noriakiem Kasaiem (131,0/123,0; 255,7) in Avstrijcem Martinom Kochom (136,0/119,5; 255,4). Ammann je bil daleč najboljši v obeh serijah. V prvi mu je bil najbližje sobotni zmagovalec Thomas Morgenstern iz Avstrije, ki pa je bil v drugi seriji diskvalificiran zaradi neustreznega dresa. Tako se je moral danes zadovoljiti le s točko na 30. mestu.

Domačin Kasai je po včerajšnjem razočaranju danes na drugo mesto napredoval s četrtega, a tudi z malce sreče, saj je Kocha ugnal le za 0,3 točke. V finalu je največji skok po lestvici navzgor uspel Čehu Jakubu Jandi, ki je z drugo oceno prišel s 23. na 11. mesto.

Slovenci so bili polovični že v kvalifikacijah, skozi katere se nista uspela prebiti Robi Hrgota in Rok Urbanc. Na tekmi je do novih točk zopet prišel Primož Pikl, kateremu je na koncu do tako želenega 16. mesta zmanjkalo le 1,3 točke. Jurij Tepeš je osvojil 40. mesto.

Svetovni pokal se po tekmah na daljnem vzhodu zdaj nadaljuje v poljskih Zakopanah, kjer gre v petek in soboto znova pričakovati pravi skakalni spektakel.