Gregorinova, ki je po masažah in posebni laserski terapiji toliko okrevala po težavah s hrbtom, da je lahko nastopila, je na 12,5 km dolgi progi na štirih streljanjih zgrešila le eno tarčo, na koncu pa je zaostala 40,9 sekunde. Šesto mesto je za Gregorinovo sicer drugi najboljši izid sezone.

"Veseli me, da mi je spet uspelo sestaviti tak nastop, kot si ga želim. Poleg petega mesta na domači Pokljuki je to moj najboljši rezultat letošnje sezone. Strelsko se popravljam iz tekme v tekmo, tekaško pa sem se nekako zadržala na ravni, kot smo jo tempirali. Vmes je bilo res nekaj težav s vnetjem žrela in manjša povišanja temperature, kar pa ni bilo nič v primerjavi z včerajšnjim problemom s hrbtom. Pošteno sem se že ustrašila, kako bo šlo z nadaljevanjem sezone. Ne vem, komu naj se zahvalim, vendar je tekma minila brez težav, le v zadnjem krogu sem enkrat začutila zbadanje. Upam, da to ne pomeni še česa nepredvidenega. Šesto mesto mi je prineslo tudi lepo število točk in do konca sezone bom na ta način poskušala ostati med najboljšo petnajsterico," je povedala Gregorinova.

Svojo varovanko je pohvalil tudi njen osebni trener Uroš Velepec: "Glede na to, kar se je z njo dogajalo v zadnjem času, je to fantastičen rezultat. Ker je tukaj relativno ozka proga, se v prvem krogu ni mogla prebiti v ospredje, tekmovalke pred njo pa so tekle precej brezglavo, zato se je ustvaril precejšen zaostanek. Žal je na ta način že v prvem krogu izgubila za eno zgrešeno tarčo sekund, sicer bi bila še višje."

Trener ženskega dela ekipe Tomaš Kos je podal oceno strelskega nastopa Gregorinove: "Teja je danes prikazala zelo natančno in preudarno streljanje. Praktično vsi naboji so zadeli tarče v središče, le eden je zgrešil, ker ji je prst enostavno prehitro sprožil. Temu rečemo v žargonu, da ji je strel ušel. Tega se je zavedala, zato se je zbrala in vseeno uspešno dokončala zadnje streljanje."

V skupni razvrstitvi vodi Jonssonova (536 točk) pred rojakinjo Anna Carin Olofsson-Zidek (435), Gregorinova je 11. (265).

Slabše se je v moški konkurenci odrezal Klemen Bauer, ki je prehitel le enega tekmovalca in zasedel 29. mesto. Zanj je dobil novih 12 točk. Zmagal je Norvežan Emil Hegle Svendsen, ki ni zgrešil niti ene tarče. Za 5,1 sekunde je ugnal Rusa Jevgenija Ustjugova (1), tretji pa je bil Avstrijec Simon Eder (+9,9/1). Bauer je za zmagovalcem zaostal 2:49,5 minute, zgrešil pa je kar sedem tarč.

"Želel sem narediti rezultatski korak naprej in to je bilo preveč na silo. Malo sem bil tudi živčen, ker sem očitno preveč želel od sebe. Tekaško se dobro počutim, zato sem že v prvem krogu skočil naprej in mislil, da se bo vse poklopilo. Žal to ni bila tekma, ki bi mi ostala v lepem spominu," je bil povedal Bauer.

"Klemen je danes prikazal tehnično zelo dovršen tekaški nastop, saj so mu smuči lepo tekle in enakomerno je porazdelil moči. V zadnjem krogu je z lahkoto dohitel in prehitel Norvežana Boeja. V svoji veliki želji pa se mu stvari niso najbolje izšle na strelišču. Kljub vsemu je to lep rezultat, ki prinaša nove točke. Večina iz moške biatlonske karavane danes sploh ni imela možnosti nastopiti, Klemen pa s tem potrjuje svoj preskok in dozoreva v konstantnega tekmovalca," je bila ocena moškega trenerja Uroša Velepca.

Skupno je najboljši Ustjugov (412 točk), sledi mu Svendsen (384), Bauer pa je 20. (186.).