Slovenski reprezentant Vujačić, ki je v rumenih medijih pridobil pozornost z romantično zvezo z rusko teniško zvezdnico Marijo Šarapovo, je deset točk nasul v sila kratkem času osmih minut pod obročema, kolikor mu je odmeril strateg Phil Jackson. Revanša Jezernikov je bila v slogu šampionov. Mestne tekmece so deklasirali s plus 40 točkami, kar je najhujši poraz Clippers proti Jezernikom od leta 1984, odkar so se iz San Diega preselili v mesto angelov. Kobe Bryant je nasul 30 točk, Andrew Bynum jih je dodal 20, tudi španski zvezdnik Paul Gasol, ki je zaradi poškodbe zamudil zadnjih šest tekem, je vpisal 20 točk.

Na parket so v noči na soboto stopili še trije Slovenci. Beno Udrih je izgubil z njegovimi Sacramento Kings v gosteh proti Philadelphia 76'ers (86:96). V 25 minutah je dosegel devet točk in skok. Primoža Brezca znova ni bilo v postavi Sixers, že nekaj časa njegov igralski status v ligi NBA počiva.

Čeprav so njegovi Phoenix Suns dvoboj v Atlanti končali s porazom (101:102), pa Goran Dragić ni imel razlogov za žalost. V 23 minutah pod obročema je vpisal deset točk, šest podaj, dva skoka in vzel tri žoge. Tekmo je odločila trojka Jamala Crawforda ob zvoku sirene. Še en Slovenec Rašo Nesterović ni sodeloval pri zmagi njegovega moštva Toronto Raptors v gosteh pri New York Knicks (112:104).

V Chicagu so Biki šele po drugem podaljšku s 121:119 ugnali moštvo Washington Wizards, en podaljšek pa je bil potreben za zmago košarkarjev Detroit Pistons proti gostujoči ekipi New Orleans Hornets (110:104).