Madžari, ki imajo končnico zanesljivo v rokah, so premoč dokazovali skozi celotno tekmo. Že v prvem delu so domačim povzročali precej preglavic, predvsem v igri z igralcem manj so zapirali vse poti do vrat Tomija Satosaarija, v protinapadih pa so večkrat ogrozili domačega vratarja Dova Grumet-Morrisa, ki je klonil po lepi akciji Arpada Mihalyja. Na podoben način so gostje prišli do podvojitve vodstva v drugem delu, hitro akcijo po desni strani je z natančnim strelom v vodstvo z 2:0 spremenil David Bronhammar.

Dva zadetka zaostanka sta domače le prebudila, začeli so igrati precej bolj napadalno, v 32. minuti pa je vratar gostov le nemo pospremil udarec Mitje Robarja z modre črte. Zadetek je domačim vlil dodatnih moči, premoč pa so kronali po akciji Mihe Brusa, ki je pred vrati lepo zaposlil Žigo Jegliča. Toda tribune so vnovič onemele le 13 sekund pred iztekom drugega dela, ko je plošček v gol ob igralcu več potisnil Juha Alen.

Madžari so po minuti odmora sredi zadnjega dela povedli že s 5:2, kar je bila neulovljiva prednost za Železarje. Nekaj upanja je z zadetkom ob igralcu manj domačim vlil Todd Elik, a se je zaostanek po vsega 31 sekundah spet podvojil in sanj o uspehu je bilo konec.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 1500, sodniki: Schimm (Nemčija), Kaspar, Trattnig (oba Avstrija).
* Strelci: 0:1 Mihaly (Bornhammar, Horvath, 14.), 0:2 Bronhammar (Mihaly, 24.), 1:2 Robar (Elik, Makrov, 32.), 2:2 Jeglič (Brus, Golubovski, 39.), 2:3 Alen (Palkovics, Ladanyi, 40.), 2:4 Sofron (Ladanyi, M. Vas, 50.), 2:5 Sofron (Ladanyi, M. Vas, 50.), 3:5 Elik (Brus, 54.), 3:6 J. Vas (Martz, Kovacs, 55.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 8, Sapa Fehervar 14.