Točke je osvojil tudi Janez Marič, ki je zasedel 38. mesto (+1:58,7/3), brez njih pa sta ostala Vasja Rupnik na 76. (+3:05,2/5) in Peter Dokl na 94. mestu (+3:32,7/2).

Najvišji stopnički sta zasedla Norvežana. Emil Hegle Svendsen je bil za 3,2 sekunde hitrejši od učitelja in kolega Oleja Einarja Bjoerndalna. Za zadovoljstvo domačih navijačev je s tretjim mestom poskrbel Michael Greis, ki je zaostal za Norvežanoma dobre pol minute. Vsi trije so bili stoodstotno zanesljivi na strelišču. Bauer je bil z 12. mestom najbolje uvrščeni Slovenec in se je še petič zaporedoma zavihtel med najboljšo petnajsterico. Tokrat je zgrešil le eno od desetih tarč (0,1). Čeprav se še dopoldan ni najbolje počutil, je ponovil včerajšnji nastop reprezentančne kolegice Gregorinove, ki je prav tako nosila štartno številko 13 in osvojila 12. mesto.

"Vesel sem, da se je tako izteklo. Že zadnjič v Oberhofu mi je zadnji krog pred ciljem pobral precej moči. Počutim se kot Slepcova, ki je včeraj v cilju omedlela. Pred dnevi sem imel vnetje sluznice, ki se je sicer že izboljšalo, vendar tek ni na takšnem nivoju, kot bi lahko pričakoval. Streljal sem v redu, zato me to še toliko bolj jezi, ker bi sicer lahko dosegel še boljši rezultat. S trenerjem Kosom se res posvečava streljanju, ki ga želiva pripeljati na neko konstantno zanesljivo raven," je komentiral svoj nastop Bauer.

"Klemen leže nadaljuje streljanje, kot ga zna prikazati v zadnjem času, stoje pa ga poskušava še popraviti in izboljšati. Dobro je, da je po četrtem zgrešenem strelu stoje počakal, se zbral in zadel petega. To je dobro tudi za njegovo samozavest pred sobotnim nastopom na tekmi s skupinskim startom," je bila ocena njegovega strelskega trenerja Tomaša Kosa.

Do točk je prišel tudi Janez Marič, ki se mu je zataknilo na streljanju stoje. Po petih zadetih tarčah v položaju leže je stoje pustil nedotaknjene tri. Kljub sedmemu tekaškemu času je bil uvrščen na 38. mesto. "Če bi mi Bjoerndalen sledil zadnji krog, bi najbrž lahko celo zmagal, tako sem 'navil tempo'. Sicer pa mi je prav zoprno tekmovati pod reflektorji, saj ves dan čakamo na tekmo in to nam ruši dnevni ritem. Očitno mi to ne ustreza preveč, saj sem svoje upe tokrat pustil na stoječem streljanju. Bravo za Klemna, sam pa sem tako spet ostal brez vidne uvrstitve," je bil nad svojo predstavo razočaran Marič.

Prav tako sta v cilju zmajevala z glavo Vasja Rupnik, ki je s petimi podrtimi tarčami zasedel 76. mesto, in Peter Dokl, ki je bil 94. (2,0).

Jutri bodo v Ruhpoldingu kraljevale ženske štafete. Ob 17.20 se bodo na 4 x 6 kilometrsko progo podale Slovenke Dijana Ravnikar, Andreja Mali, Teja Gregorin in Tadeja Brankovič Likozar. Kot je že pred časom napovedal ženski trener Tomaš Kos, še išče optimalno postavo za nastop na olimpijskih igrah, zato je spet nekoliko premešal zaporedje nastopov slovenskih biatlonk.