Naslova je Španec dosegel v ekipi Renault, nato se je preselil k McLarnu, kjer pa ni bil posebej uspešen, v zadnjih dveh sezonah se je spet vrnil k Francozom, a tudi sezoni 2008 in 1009 končal brez večjih uspehov. Zdaj upa, da bo pri Ferrariju našel mir in dobre razmere za delo, pričakuje pa tudi uspehe.

"Za Ferrari sem si želel voziti že kot otrok. Prihajam precej bolje pripravljen kot takrat, ko sem se vrnil k Renaultu. Nared sem za velik izziv, Ferrari je znan po vsem svetu in vsi bodo pričakovali zmage," je dejal Alonso.

Na tradicionalnem zimskem srečanju, ki ga ekipi formule 1 Ferrari in motociklistična Ducati pripravljata v italijanskem mondenem zimskošportnem središču Madonna di Campiglio, se Alonso ni mogel izogniti primerjavi z Michaelom Schumacherjem. Ne le, ker je Nemec prav pri Ferrariju dosegel največje uspehe, temveč tudi zato, ker se je po treh letih upokojenskega življenja vrnil v karavano formule 1 in bo letos njegov tekmec pri Mercedesu:

"Težko bo preseči sedem naslovov svetovnega prvaka, v sodobni formuli skorajda nemogoče. A veselim se že dirkanja z Michaelom, njegova vrnitev je za formulo 1 pozitivna."