Po današnjih 220 kilometrih hitrostne preizkušnje se vrstni red v skupnem seštevku ni spremenil, so pa razlike med vodilnima precej manjše. Katarec zdaj zaostaja le štiri minute in 28 sekund, tretji Volkswagnov dirkač Američan Mark Miller pa s 23 minutami zaostanka realno ne more več pričakovati prvega mesta. Sainz je imel na današnji etapi, na kateri so morali tekmovalci prečkati visok gorski prelaz v Andih, tudi precej tehničnih težav.

Pri motociklistih je etapno zmago slavil Nizozemec Frans Verhoeven. Odločitev o zmagi je bila tesna, saj je Američan Jonah Street zaostal le tri sekunde. V skupnem vodstvu trdno ostaja Francoz Cyril Despres, danes je bil sedmi. Za njim je trojica zasledovalcev, ki imajo od ure 20 minut do ure in 30 minut zaostanka: Norvežan Pal Ullevalseter, Čilenec Francisco Lopez in Portugalec Helder Rodrigues.

Prireditelji relija so danes sporočili, da Italijan Luca Manca, ki si je pri padcu prvi teden relija hudo poškodoval glavo, ni več v smrtni nevarnosti. Nesrečnega motociklista so za kratek čas že prebudili iz umetne kome, zdravljenje pa poteka uspešno.