Gregorinova je zgrešila eno tarčo, za zmagovalko pa zaostala 1:09,9 minute. Točke je dobila tudi Tadeja Brankovič Likozar, ki je bila 37. (+2:20,9/2), brez njih pa sta ostali Dijana Ravnikar na 42. (+2:35,3/2) in Andreja Mali na 44. mestu (+2:36,4/1).

"Zelo sem vesela te uvrstitve, saj sem po dolgem času na sprintih zgrešila manj kot dve tarči. Ko so padle štiri tarče po streljanju stoje, sem bila tako vesela, da sem si rekla le, zdaj pa hitro naprej. V zadnjem obdobju po nekaj ponesrečenih strelskih predstavah sem čutila kar strah pred streljanjem. Upam, da zdaj vendarle prihajajo svetlejši trenutki. Malo me boli grlo in med tekmo sem v prsih čutila tiščanje, zato tekaško morda še ni bilo povsem optimalno," je svoj najboljši sprinterski dosežek sezone opisala Gregorinova. Z 12. mestom se je tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpela za eno mesto, kjer je trenutno prav tako 12.

Do svojih prvih točk svetovnega pokala po vrnitvi na biatlonske proge je s 37. mestom prišla Brankovič-Likozarjeva. Na strelišču je vsakič pustila po eno nepokrito črno piko (1,1). "Kot cilj po vrnitvi v biatlonsko karavano imam bolj uvrstitve med trideseterico, vendar sem zadovoljna tudi z današnjim dosežkom. Leže streljam še malo bolj na silo, saj nisem čisto prepričana v zadetke, stoje pa mi gre kar dobro. Tudi tekaške predstave so po novem letu vse boljše in v teku ne trpim več tako kot na začetku sezone. Zadnji treningi na Pokljuki so bili res koristni in se mi že obrestujejo," je dejala Brankovič-Likozarjeva.

V četrtek se bodo v sprintu pomerili še moški. Na 10-kilometrsko preizkušnjo se bodo ob 17.20 podali tudi slovenski predstavniki. Klemen Bauer bo tako kot danes njegova reprezentančna kolegica Gregorinova nosil startno številko 13, Janez Marič bo nastopil s številko 47, Vasja Rupnik s številko 88 in Peter Dokl z okroglo stotico.