Danes se je končala tretja faza prodaje vstopnic za letošnji mundial. Kot je v sporočilu za javnost zapisal Stanič, si bo tekmi Slovenije z Anglijo in ZDA ogledalo po približno 1000 slovenskih navijačev, dvoboj z Alžirijo pa naj bi na jugu Afrike spremljalo polovico manj rojakov.

"Ime 'varna faza prodaje' izhaja iz dejstva, ker si je bilo samo do 13. januarja moč zagotoviti vstopnice za tekme svoje reprezentance. Za slovenske navijače je bilo tako do danes praktično rezerviranih več kot 3000 sedežev za tekmi z Alžirijo in Anglijo ter več kot 5000 za tekmo z ZDA. Po današnjem koncu te faze naj bi FIFA neprodane 'navijaške kvote' ponudila v odkup našim tekmecem, nakar bodo sledile nove prodajne faze, o katerih bo FIFA sproti obveščala, marsikaj pa je že objavljeno na strani www.fifa.com. Na tem spletnem naslovu se je v okviru tretje prodajne faze še do 22. januarja moč potegovati za splošne vstopnice na vseh tekmah, kar pa za bolj zanimive tekme skoraj gotovo pomeni žreb med posameznimi prijavami. Ta bo bo 1. februarja. 9. februarja se začne predzadnja splošna prodajna faza, tako da bomo Slovenci najkasneje takrat ugotovili, ali je na voljo še kaj vstopnic za slovenske tekme z Anglijo in ZDA, po katerih je največje povpraševanje iz držav naših angleško govorečih nasprotnic," je zapisal Stanič.

Vodja marketinga na NZS je še pojasnil, da je iz zgoraj zapisanega "žal jasno, da gre pri prodaji vstopnic za razmeroma zapletene mehanizme. Vseeno pa je trenutno po neuradnih podatkih, s katerimi razpolaga NZS, že jasno, da bo v JAR vendarle potovalo zavidljivo število Slovencev, najverjetneje več kot tisoč. Velik del od teh jih bo na SP 2010 odpotoval z aranžmaji uradne potovalne agencije reprezentance Kompas. Ta bo v naslednjih dneh objavila še težko pričakovane pakete, ki vključujejo ogled dveh ali vseh treh tekem naše reprezentance na največjem svetovnem dogodku".