Proti Parisu Volleyju prejšnji teden se je ACH Volley znašel v zaostanku z 0:2, a z vašim prihodom v igro mu je uspelo priti do pomembne zmage.

Ne vem, če je odločilo ravno to, da sem jaz prišel v igro. Šele sredi tekme smo zaigrali tako, kot nam je trener naročil pred njo. Paris je odigral odlično na sprejemu in v polju, a nam je z dobro blok-obrambo uspel preobrat. Morda je odločila boljša fizična priprava in to, da imamo 12 enakovrednih igralcev, s čimer je Francozom zmanjkalo sape.

Pred vami je gostovanje v Turčiji, kjer pa se na tekmah Istanbula ne zbere veliko navijačev, le okoli tisoč duš.

Ogledal sem si obe tekmi, ko so igrali doma in res je, da na njihove tekme ne pride veliko ljudi. Mi gremo tja po zmago in uvrstitev v osmino finala.

Ste se na turškega prvaka dobro pripravili?

Tekmeca odlično poznamo, saj smo z njimi že enkrat igrali. So zelo dobra ekipa z odličnimi posamezniki. Imeli bomo sicer še eno video analizo njihove tekme proti Poljakom. Nevarnost nam preži z vseh strani, saj imajo na vseh položajih dobre igralce, je pa res, da nimajo enakovrednih menjav, kar je naša prednost. Vsekakor bo težko, saj tudi oni še lovijo zadnji vlak za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.

V blejski klub ste prišli pred letošnjo sezono iz Salonita Anhovo. Kako ste se znašli v najboljšem slovenskem klubu?

ACH je nedvomno najbolj organiziran klub v Sloveniji in čeprav sem imel ponudbe tudi iz tujine, sem se odločil, da pridem v ACH, da se razvijem do konca. Moja želja je takšna kot pri vseh, in to je, da nekoč odidem v tujino in igram v eni od vrhunskih lig. Zaenkrat mi je pri ACH vse všeč in rezultatsko dosegamo zastavljene cilje uprave. Kar se tiče klubske strani, je vse korektno in upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Niste član prve postave in predvsem v začetku sezone niste igrali veliko.

Res je, da malo igram, a nekako sem se s tem sprijaznil. Na meni je, da trdo delam na treningih, ki so zelo dobri. Dejstvo je tudi, da na mojem mestu igra Veljko Petković, ki ga vsi dobro poznamo in vemo, kaj vse je naredil v svoji karieri. Sam se od njega poskušam čim več naučiti in z mojo vlogo čim bolj pomagati ekipi.

Vendar ste v finalu pokala in na zadnji tekmi lige prvakov prispevali velik delež k preobratu.

Na teh dveh tekmah smo zaostajali z 0:2 in ko sem prišel v igro, smo izvlekli zmago. Šlo je za zelo pomembni tekmi, saj smo vendarle osvojili slovenski pokal in prišli do pomembnega uspeha v ligi prvakov. Dočakal sem to priložnost in upam, da sem jo dobro izkoristil. S tem sem dal trenerju vedeti, da sem tukaj in da se name lahko zanese.

Nekakšna tabu tema v slovenski odbojki je nedvomno reprezentanca. V njej namreč vse preveč stvari ni urejenih.

Reprezentanca je res ena velika neznanka in vsega tega sem v bistvu že navajen. Vsako leto so določeni problemi in vsako leto se mi zdi, da so isti, ali pa še hujši. V prvi vrsti finančni, v drugi vrsti je slaba organizacija… Nisem odgovoren, da bi govoril o tem. Če bom dobil povabilo v reprezentanco, bomo še videli, kako bo. Za tabo je naporna in težka sezona, greš v reprezentanco za svojo dobro voljo, a če se poškoduješ, ne vem, če ti bo kdo stal ob strani in če bodo vse potrebne stvari, kot sta zavarovanje in dnevnice, urejene.

Verjetno dnevnice niso najbolj pomemben dejavnik, ko se igralci odločate, da boste zaigrali za Slovenijo.

Seveda. Noben ne gre v reprezentanco zaradi dnevnic, ampak zaradi srca in ljubezni do odbojke. Vedno smo se zbrali v reprezentanci, ker smo želeli zastopati Slovenijo na velikih tekmovanjih, a na koncu vedno izpade, kot da smo igralci krivi za vse neuspehe, kot je bil zadnji na evropskem prvenstvu. Mi smo se pripravljali dva meseca na lastne stroške in z lastno voljo. Vsi smo bili motivirani, a nam na koncu ni uspelo. Zakaj? To pa je vprašanje za koga drugega.