Majdičeva je Tour letos končala na drugem mestu, premoč je morala v zadnjih 800 metrih priznati zgolj Poljakinji Justyni Kowalczyk. Potem ko je bila lani druga, je letos stopila še stopničko višje in je imela pred zadnjo etapo zmago še v rokah in nogah, se ji je ta izmuznila prav v zadnjih metrih.

"Nič zato, mi smo vseeno izredno zadovoljni. Že če bi bili med najboljšimi tremi bi bil to fantastičen uspeh. Nekdo mi je celo rekel, odlična si bila videti, potem ko si na drugem mestu prišla v cilj, se na vso moč smejala in le opazovala, kako ena pred tabo v cilju že leži na tleh. Res je, najbolj sem zadovoljna, da mi Tour ni pustil prevelikih posledic, da nisem bila tako utrujena, kot sem mislila, da bom," je ob vrnitvi v domovino povedala Majdičeva, ki so jo predstavniki Smučarske zveze Slovenije presenetili z veliko torto.

Majdičeva je z zmagami, te so bile tri, in dvema drugima mestoma ter s končno uvrstitvijo na drugo mesto na Touru osvojila prvo mesto v sprinterski razvrstitvi, poleg tega pa je vknjižila dodatnih 631 točk in se v skupnem seštevku sezone povzpela na drugo mesto. Tudi tukaj zaostaja zgolj za Kowalczykovo, Norvežanka Marit Bjoergen, ki se je na primer odločila, da Tour izpusti, je s prvega mesta skupnega seštevka nazadovala na osmo. Zmaga v skupnem seštevku je eden redkih mejnikov, ki Majdičevi še manjka, kljub vsemu pa je v ospredju olimpijsko tekmovanje v Vancouvru, kjer Majdičeva ne skriva apetitov po kolajni.

"Gremo naprej, jaz še vedno sanjam. Zdaj me čakata dva dneva treningov na Rogli, že v četrtek odpotujemo na tekmo svetovnega pokala v Otepää. Tekmo v Rusiji bom izpustila, nato pa sledi še zadnji del priprav v Italiji, preden se odpravimo v Kanado. Pred nami je še dolga sezona," je še povedala Majdičeva. Njen trud so organizatorji Toura poplačali tudi s 125.750 švicarskimi franki (84.400 evrov), medtem ko ji je letošnja sezona do zdaj prinesla nekaj čez 107.000 evrov.