Modnemu svetu vrhunskih manekenk vlada huda konkurenca in posledično se je toliko težje obdržati na vrhu, a nekaterim to dobro uspeva. Tako se je letos že četrtič zapored na prvo mesto uvrstila Brazilka, super model Gisele Bundchen. Zaslovela je predvsem kot obraz Ralpha Laurena, bila je tudi model za Victoria Secret. V preteklem letu je poleg poslovnih uspehov nanizala tudi nekaj biserov v zasebnem življenju. Poročila se je z igralcem ameriškega nogometa Tomom Bradyjem in mu povila sina Benjamina.

Na drugo mesto najbolje plačanih super-manekenk se je uvrstila Nemka Heidi Klum. 36-letnica je na lestvici sicer najstarejša, v preteklem letu je pevcu Sealu rodila že četrtega otroka, a kljub temu je videti fantastično. Oblikovala je lastno znamko oblačil, kopalk, obutve, nakita, je producentka ene izmed nemških televizijskih oddaj. Strokovnjaki so njeno premoženje ocenili na 10 milijonov evrov.

Kontroverzna britanska manekenka Kate Moss se je uvrstila na tretje mesto. Kljub težavam z drogo je ena izmed najbolj priljubljenih manekenk na svetu. Oblikovalci jo preprosto obožujejo. Njeno premoženje je ocenjeno na 9 milijonov evrov. Sledijo jim Adriana Lima, Miranda Kerr, Karolina Kurkova in Natalia Vodianova.