Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin (+ 1:49,0/3) na 26. mestu. Dijana Ravnikar (+ 1:55,2/1) je pristala na 29. mestu, Andreja Mali (+ 2:05,3/2) na 32., Tadeja Brankovič Likozar (+2:52,2/4) pa je na 46. mestu ostala brez točk.

Gregorinovi se nastop ni izšel povsem po napovedih, saj si je želela manj kot dve zgrešeni tarči na strelišču. Po ležečem streljanju je že kazalo na uresničitev želja, vendar pa ji je veter na streljanju stoje prekrižal načrte, tako da so bili trije kazenski krogi neizbežni.

"Leže mi je uspelo korigirati puško na vetrovne razmere, stoje pa žal ni šlo. Tudi na progi nisem imela povsem pravega občutka in zadnji krog, kjer sem ponavadi zelo hitra, mi nekako ni šel od nog. Kljub dobro pripravljenim smučem nisem zmogla dovolj moči, da bi bila lahko zadovoljna s svojim nastopom. Morda mi je danes tudi manjkalo borbenosti," je povedala Greorinova.

V težkih vremenskih razmerah se je na veselje 18.500 domačih navijačev najbolje znašla Hauswaldova in se tako veselila prve zmage v sezoni. Čeprav ji je pri drugem streljanju veter malce ponagajal in je zgrešila eno tarčo, je bila v teku dovolj suverena, da je v cilju za skoraj deset sekund prehitela najbližjo zasledovalko Jonssonovo.

Tudi Švedinja je morala enkrat v kazenski krog, tako kot tudi tretjeuvrščena Flatlandova. Nenatančnost na strelišču je tokrat pod stopničkami pustila trikratno olimpijsko prvakinjo, Nemko Kati Wilhelm, ki se je ob dveh strelih v prazno morala sprijazniti s četrtim mestom.

"Že od prvega metra dalje sem imela dober občutek in nisem pustila, da bi mi vreme prišlo do živega. Zelo sem vesela, posebej zaradi tega, ker je vedno nekaj posebnega zmagati v Nemčiji," je po tekmi dejala Hauswaldova.

V skupni razvrstitvi še naprej vodi Jonssonova s 396 točkami, druga je njena rojakinja Anna Carin Olofsson-Zidek (323), ki je bila danes šele 16. Tako kot danes pa je tudi v skupnem seštevku najboljša Slovenka Gregorinova, ki je doslej zbrala 175 točk in je na desetem mestu.

V soboto bo v Oberhofu na sporedu moški sprint na 10 kilometrov. Tekma se bo začela ob 12.45. Slovenske barve bodo zastopali Janez Marič, Klemen Bauer, Vasja Rupnik in Peter Dokl.