Druga tretjina tekem svetovnega pokala v biatlonu se je danes nadaljevala v Oberhofu z žensko štafetno preizkušnjo. Rusinje so v zadnjih metrih pred ciljem obranile prednost pred Nemkami in Francozinjami. Prav tako pa so si v zadnjih metrih slovenske biatlonke nazaj priborile osmo mesto.

Trener Tomaš Kos je danes nekoliko premešal slovensko postavo in poizkusil z nekoliko spremenjeno taktiko. Teja Gregorin (0+3) je začela tekmo suvereno in se je ves čas gibala okoli petega mesta, vendar so jo trije popravljalni streli v stoječem položaju časovno nekoliko oddaljili od najboljših.

"Na začetku sem nastopala v svojem ritmu, potem pa sem pred sebe dobila ukrajinsko tekmovalko, ki je šla zelo hitro in ker sem jih hotela slediti, sem se ujela v njen ritem. To me je kar precej izčrpalo, zato sem morala popustiti in šele v zadnjem krogu sem spet prebrodila krizo in lahko spet pritekla nazaj do predaje Malijevi na petem mestu. Načeloma sem zadovoljna z nastopom, le streljanje bo moralo biti v petek boljše. Čas je že, da pridem v letošnji sezoni na sprinterski tekmi pod dva zgrešena strela," so bile želje Gregorinove pred nadaljevanjem svetovnega pokala.

Malijeva (0+4) je v drugi predaji na račun nekoliko počasnejšega in manj natančnega streljanja potisnila slovensko štafeto nekaj mest nazaj. Po ležečem streljanju je še držala sedmo mesto, po stoječem položaju pa je izgubila še eno mesto in predala štafeto kot osma. Še največ težav je imela tokrat na strelišču tretja predaja, ki jo je zastopala Brankovič Likozarjeva. Popravljala je s petimi dodatnimi naboji, vendar jo je reševala zelo solidna tekaška predstava. Čeprav je tekla tako rekoč brez primerjave, saj so bile tekmovalke pred njo že precej spredaj, je vseeno ohranila osmo mesto. Kot zadnja je stopila v smučino Ravnikarjeva. Tudi tokrat je prišlo do izraza njeno najbolj natančno streljanje (0+2) in čeprav jo je poljska biatlonka po zadnjem obisku strelišča prehitela in je zdrsnila na deveto mesto, je do cilja z izredno požrtvovalnostjo Sloveniji spet pritekla osmo mesto.

"Na tekmi štafet je veliko odvisno od trenutnega razpoloženja tekmovalk. Včasih se vse poklopi stoodstotno, spet drugič ne. Temu počutju sem poskusil prilagoditi tudi današnjo postavitev štafete. Seveda v tem položaju, ko sta se dve tekmovalki vrnili po porodu, še iščemo optimalno razporeditev sil. Osmo mesto je naš realen dosežek, ki pa ga lahko s kakšnim zgrešenim strelom manj punce tudi še izboljšajo," je prepričan trener Kos.

V četrtek ob 14.15 bodo na sporedu še moški štafetni boji. Trener slovenske moške izbrane vrste Uroš Velepec je nekoliko spremenil zaporedje nastopov svojih varovancev. Kot prvi in drugi bosta nastopila Klemen Bauer in Janez Marič, tretjo predajo bo tekel Vasja Rupnik, Peter Dokl pa bo šel na progo kot zadnji.