"Če sem pred prvo tekmo v ligi prvakov na gostovanju na Poljskem dejal, da me bolj zanima dobra igra kot zmaga, je tokrat povsem drugače. Paris moramo na vsak način premagati," je dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je kasneje razkril še marsikaj zanimivega.

Prejšnji teden ste osvojili slovenski pokal, a z veliko težavami. Kje tiči razlog, da v ligi prvakov pridete do zmage s 3:0, v domačih tekmovanjih pa se proti slabšim ekipam mučite v napetih končnicah?

Potrebno je vedeti, da kljub temu, da se vedno popolnoma motiviramo tudi za slovenska tekmovanja, je nekje v podzavesti občutek, da nam bo proti takšnim nasprotnikom lažje. Seveda je vse skupaj hitro zelo varljivo, kot sta nam tudi dokazala Ekipa Marchiol Vodi in Galex-Mir, ki sta odigrala motivirano in smo imeli zelo veliko dela, da smo jih na koncu premagali. Na obeh tekmah smo šele po dveh urah in pol pokazali malenkost več in tudi s pomočjo sreče prišli do pokalne lovorike.

V finalu pokala ste ravno vi dosegli odločilne točke v zadnjem nizu, ko se je odločalo o prvaku.

Sam gledam na to s tega vidika, da sem bil tokrat jaz tisti, ki je "potegnil" barko, drugič pa jo bo nekdo drug. Temu ni potrebno posvečati preveč pozornosti, glavno je, da je ekipa prišla do lovorike.

Pred vami je sedaj tekma v ligi prvakov proti Paris Volleyju, katerega ste v Franciji že premagali.

V Parizu smo pokazali eno najboljših iger tega kluba, še posebno v gosteh. Naši nasprotniki lahko igrajo še precej boljše. Razen Čeha Jirija Novaka, so vsi ostali dolžniki. Dokler imajo še možnosti za tretje mesto v skupini in za uvrstitev v pokal CEV, mislim, da bodo šli na zmago, čeprav zatrjujejo, da so brez tekmovalnega občutka.

V primeru zmage boste blizu uvrstitve v nadaljnje tekmovanje, kar prinaša že drugo mesto v skupini. Se boste s tem zadovoljili ali želite priti celo na prvo mesto in s tem kasneje do lažjega nasprotnika?

Nam je kot prvo pomembno predvsem to, da se uvrstimo naprej. Dajmo najprej premagati Paris, pa se bomo potem ukvarjali, koga moramo še premagati, s koliko razlike in kaj nam to prinaša. Vsako tekmo moramo iti na zmago. Če nam bo to na koncu prineslo prvo mesto, še toliko boljše.

V svetu športa se marsikateri klubi sklicujejo na recesijo, ko je govora o denarju. Kako je v vašem klubu? Dobivate igralci redna izplačila?

Kakšnih večjih problemov ni. Zadnja plača sicer zamuja za 14 dni, ampak kakor slišim iz drugih odbojkarskih kolektivov in drugih moštvenih športov, menim, da je v našem klubu na tem področju še vedno zelo dobro organizirano.

Trener Glenn Hoag je že večkrat izpostavil, da ga trenutna ekipa ACH Volleyja zelo spominja na tisto, ki jo je imel v Parizu, ko je pred slabimi desetimi leti celo osvojil ligo prvakov.

To moramo igralci vzeti kot kompliment. Mislim, da je imel vseeno takrat igralce višjega kova, kot jih ima sedaj tu pri nas. Toda dokler dobro treniramo in dokler delujemo kot kolektiv ter igramo drug za drugega, lahko dosežemo prav vse cilje, ki nam jih je letos zadala uprava.

Za kakšne večje dosežke v prihodnosti bi bilo zelo dobro, da ogrodje ekipe ostane enako.

O tem je zelo težko govoriti. Zelo bi bilo lepo, če bi ta ekipa ostala skupaj vsaj še eno leto. Igrati z isto ekipo dve leti zapored je lahko zelo velika prednost. Sam sem se za eno leto že preizkusil v tujini, a nato sem prišel nazaj. Zagotovo vsakemu igralcu priporočam, da se preizkusi v tujini. Toda mislim, da imamo pri ACH zelo dobre pogoje za napredovanje, saj se je potrebno zavedati, da je v tujini zelo težko najti klub, kjer se boš boril za prvaka takšne lige, kot je srednjeevropska, in za napredovanje v ligi prvakov.

Kako vidite dogajanje okoli slovenske reprezentance, pri kateri še vedno ni znan nov selektor?

Kar se tiče reprezentance, bi se najraje vzdržal komentarja, ker sem trenutno povsem skoncentriran na klubske cilje, na igre moštva in moje lastne predstave. S tem bi počakal do maja, ko bo čas za to. Od kar sem prišel z evropskega prvenstva se z reprezentanco niti malo ne obremenjujem. Nekih zamer ni, a je sezona tako naporna ter dolga in dokler ne osvojimo naslova državnega prvaka z ACH, sploh ne razmišljam o tem, kaj se dogaja na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) in kaj v reprezentanci.