Stanovnik je uspešno končal tretjo etapo in v cilj prišel kot 19., skupno pa napredoval na 17. mesto. A štiri ure po prevoženi ciljni črti je "puščavski lisjak" moral odnehati.

"V prvi polovici hitrostne preizkušnje je bilo polno dreves in grmovja. Pri hitrosti trideset kilometrov na uro sem na enem izmed ovinkov zapel v vejo, ki je štrlela na traso. V trenutku sem imel polno rokavico krvi. Razmesarilo mi je prstanec na levi roki, kjer sem utrpel odprt zlom prstanca," so bile prve besede Stanovnika, ki je do zadnjega upal, da bo lahko nadaljeval reli.

"Osemdeset kilometrov sem imel vrtoglavico in kurjo kožo. Še sam ne vem, kako sem se uspel privleči do cilja. V globokem pesku sem trpel kot še nikoli v življenju. Enostavno sem imel smolo, saj bi popolnoma isto pripeljal na tisti del, če bi še enkrat vozil današnjo etapo. V cilju so mi takoj naredili manjšo operacijo in mi zašili prst. Zdravniki mi ne dovolijo, da nadaljujem v takšnem stanju," je za svojo spletno stran povedal Stanovnik.

"Trenutno čakam letalo za La Riojo, od koder grem nato v Buenos Aires. Tam grem takoj za Ljubljano, kjer mi bodo opravili operacijo," je zaključil Stanovnik.