V tekmi, ki je bila na trenutke vetrovna ruleta, je bil edini finalist Robert Kranjec na 15. mestu, medtem ko so ostali trije neudeležbo v finalu opravičili s tem, da so morali skočiti v minutah, ko sredi tekme ni bilo nobene pomoči vetra.

Robert Kranjec je edini slovenski skakalec, ki se je na vseh treh tekmah turneje uvrstil med dobitnike točk, zato je od včeraj tudi najboljši slovenski tekmovalec (15. mesto) v skupnem seštevku turneje. "Razmere niso bile za vse enake. Ob nizkem zaletišču se je sredi tekme naredila luknja brez vetra, zato so tekmovalci izpadali drug za drugim. Če bi imel v prvem skoku vzgonski veter, se ne bi že zdajle pogovarjal z vami, ampak bi bil še vedno na vrhu zaletišča. S prvim skokom sem zadovoljen, v drugem zaradi ledenega doskočišča nisem naredil telemarka in dobil slabe ocene, sicer bi bil uvrščen tri mesta višje," je bil zgovoren Robert Kranjec, ki smo ga komaj slišali zaradi glasnih gledalcev in trušča iz zvočnikov. Slovensko strokovno vodstvo (glavni trener Zupan, športni direktor Petek) ob vsakem srečanju z novinarji hvali pripravljenost, bojevitost in pristop letečega Kranjčana. "Borim se vsak dan posebej, torej od tekme do tekme. Nisem daleč od najboljših, vendar se mi nikakor ne poklopi, ker zamočim jaz, ali pa mi pogoji obrnejo hrbet. Če se bom iz tega izkopal, bom še močnejši. V športu si moraš izboriti položaj, da imaš kdaj tudi srečo. Manjka mi le majhen korak, da bi bil ob boku najboljšim," je dodal Kranjec, ki se veseli nastopa v Bischofshofnu, ker mu je skakalnica všeč, želi si le lepega vremena, še bolj nestrpno pa čaka na polete na bližnji letalnici na Kulmu.

Peter Prevc se po 36. mestu (poldrugo točko od finala) ni obremenjeval z vremenskimi razmerami, ampak je napake iskal predvsem v lastnih napakah, ker skozi zrak ne poleti kot puščica, ampak s trupom zajame preveč zraka. "Brez pomoči vetra nihče ni skočil daleč. Moj skok je bil celo najboljši letos v Innsbrucku. Ker sem malo počasnejši od ostalih na odskočni mizi, sem bil v slabih pogojih brez možnosti za preboj v finale. Veliko bolj športno bi bilo, če bi serijo prekinili in zvišali zaletišče, saj je bilo tole brez veze. Že po prvem polčasu je tekmo končalo veliko tistih, ki smo boljši od tekmovalcev z začetka štartne liste. Nima se smisla sekirati, ampak grem naprej in me zanima naslednja tekma v Bischofshofnu," je menil Jernej Damjan. Mitja Mežnar (46. mesto) je bil jedrnat: "Ko sem videl, da je Matjaž Zupan dolgo časa čakal, preden je zamahnil z zastavico, sem vedel, da so razmere slabe in da iz skoka ne bom izvlekel veliko."