Rivalstvo med najboljšima biatloncema je bila glavna draž na zadnji domači tekmi, točno 40 dni pred vrhuncem sezone v Vancouvru.

Četrta zvezdica Bauerja in njegove najbližje ihanske sosede Teje Gregorin, ki sta se proslavila tudi na zadnjih tekmah svetovnega pokala na istih terenih na Pokljuki, pa je po drugi plati pomirila strokovni štab, oba glavna trenerja Uroša Velepeca in Tomaša Kosa, da pred januarskim nizom svetovnega pokala, ki se prične že v sredo v Oberhofu, nimata velikih skrbi. Prav omenjena trojica nosi glavno breme prav nič skromnih pričakovanj, katerih sanje segajo do olimpijske kolajne.

"Ta tekma mi je dala dodatno samozavest, da lahko dobro streljam tudi stoje, čemur sem v tem božično-novoletnem obdobju posvetila največ pozornosti. To tekmo sem vzela kot svetovni pokal," se je smejalo Teji Gregorin, potem ko je zgrešila dve od 20 tarč. Taka strelska forma ji ob ohranjeni življenjski tekaški formi omogoča boj za sam vrh. Reprezentančni kolegici, mamici Tadeja Brankovič in popolna strelka "štiri ničle" Dijana Ravnikar, sta se ji približali le pred zadnjim streljanjem zaradi zmede s progo, saj sta tekli 500 metrov manj. Ker je šlo za napako organizatorja, so zmedo s hitro reakcijo tako "po domače" v zadnjem krogu popravili. Rezultati, zaostanek 1:24 minute shujšane mamice Tadeje Brankovič-Likozar, so primerljivi. Teji se je zaradi različne proge ponesrečil le družinski obračun z bratom Alešem, ki velja pri 18 letih za največji up med nasledniki. Vrstnike je ugnal za dve minuti. Kot zanimivost tekmuje za domači SK Ihan, sestra za "one woman" klub Nika Ihan.

Bauer in Marič sta imela svojo bitko. Tik pred novim letom je Marič v zadnji predaji državnega prvenstva šprinta štafet v smučarskih tekih premagal Bauerja (SK Ihan) za dober meter ter tako TSK Bled skupaj z Domnom Potočnikom priboril tekaški naslov, ki sta se ga veselili tudi njegova nečakinja Anja Eržen in Alenka Čebašek, obe vroči olimpijski kandidatki. V biatlonu pa se priženjenemu Bohinjcu ni izšlo. Osmo biatlonsko zvezdico, s katero bi se izenačil s kraljem državnih prvenstev Markom Dolencem, lovi neuspešno že četrto sezono.

Potem ko je vsa reprezentančna štafeta s prvega strelskega postanka oddrvela z enim kazenskim krogom, je Marič v teku navil in želel narediti razliko, a je na strelišču plačal kazen z dvema kazenskima. "Na strelišču sem se ulegel v eno luknjo," je razlog našel Janez Marič, ki potem ni mogel več nadoknaditi zaostanka enega kazenskega kroga ali 22 sekund. "Lahko bi tekel za Ivekom tudi drugi krog, a bi se s tem le uničil in tvegal streljanje. To ni lahko, a mi sedaj kar uspeva ohraniti strelsko zbranost. Danes sem zgrešil trikrat zadnjo tarčo, zato vem kako naprej. Z Ivekom pa imava res pravo zdravo rivalstvo, ki žene naprej," je bil zadovoljen ihanski svetlolasec Bauer, ki bo čez nekaj dni praznoval 24. rojstni dan.