Slovenski reprezentant tokrat ni bil strelsko razpoložen, zato pa je imel ob sebi učinkovite soigralce. Dvakrat je zadel Aleksander Frolov, Michal Handzus pa je prispeval gol in podajo. Že v drugi četrtini je Los Angeles, ki je prekinil serijo štirih zaporednih porazov, vodil s 4:0. Los Angeles je z zmago zdaj spet trdno na osmem mestu zahoda, na mestu, ki še vodi v končnico prvenstva.

Kaj so vzponi in padci pa je na predvečer novega leta spoznal kanadski vratar v dresu New Jerseyja Martin Brodeur. Le dan potem, ko si je priigral 105. "shutout" v karieri, je na gostovanju v Chicagu prejel kar pet golov. V derbiju večera so gostitelji vodili že s 5:0, častni zadetek za goste pa je 93 sekund pred koncem dosegel Jamie Langenbrunner.

New Jersey s 57 točkami ostaja vodilna ekipa vzhoda, na zahodu pa ima zdaj prav toliko točk drugouvrščeni Chicago, z 59 točkami pa je najboljši San Jose, ki je ponoči po izvajanju kazenskih strelov ugnal Phoenix s 3:2. V dvoboju igralca z vratarjem je bil uspešen Ryan Clowe in San Joseju zagotovil sedmo zaporedno zmago. New Jersey pa je zapravil priložnost prav za vrh.

Eden od junakov silvestrskih tekem je bil tudi Loui Eriksson, ki je k zmagi Dallasa nad Anaheimom prispeval tri gole.