Včerajšnji prvi polfinale je že pred začetkom zaključnega turnirja četverice obetal izjemno napeto in izenačeno borbo v novogoriški dvorani Balon, v kateri so sicer prvič v zgodovini za potrebe slovenskega pokala v odbojki položili posebno podlago tarafleks. Galex-Mir in Calcit Kamnik imata namreč zelo izenačeni ekipi, saj sta tudi v slovenskem državnem prvenstvu soseda tik pod vrhom lestvice. Prvi dvoboj je potekal v skladu z napovedmi, kajti gledalci so videli izjemno napeto in izenačeno tekmo, ki se je končala po dramatični končnici, na koncu pa so imeli več sreče odbojkarji iz Murske Sobote, ki so prišli do prve, zgodovinske uvrstitve v finale pokala, potem ko so že v četrtfinalu tekmovanja izločili Salonit Anhovo. Precej kakovosten dvoboj je na koncu trajal kar dve uri in 15 minut, čeprav je imel Galex-Mir vmes že vodstvo z 2:0 v nizih, a je lepo prednost izpustil iz rok.

Nekoliko nepričakovano so ljubitelji odbojke v Novi Gorici dramo spremljali tudi v drugem polfinalu. ACH je za zmago potreboval vseh pet nizov, potem ko je že zaostajal z 1:2 in je celo zadišalo po veliki senzaciji. Toda ko je bilo najpomembnejše, so slovenski prvaki, ki so igrali s praktično vsemi najboljšimi z izjemo Kanadčana Daniela Lewisa, strnili vrste. Četrti del so dobili z visoko razliko (+11) ter nato v zadnjem, skrajšanem nizu stvari postavili na svoje mesto.

Zaključni turnir slovenskega pokala v odbojki, polfinale: Galex-Mir – Calcit Kamnik 3:2 (23, 19, -29, -23, 13), ACH Volley – Ekipa Marchiol Vodi 3:2 (19, -27, -29, 14, 8).