Najprej bosta danes v športni dvorani Balon v Novi Gorici na sporedu oba polfinalna dvoboja. Ob 17. uri se bosta udarila Galex-Mir, ki je v četrtfinalu presenetljivo izločil Salonit Anhovo, in Calcit Kamnik ter nato ob 20. uri še organizator Ekipa Marchiol Vodi in branitelj naslova ACH Volley. Tekma za tretje mesto bo jutri ob 12. uri, finale pa ob 20. uri.

Blejci so tudi letos praktično edini kandidati za osvojitev pokalnega naslova, saj imajo za slovenske razmere preprosto premočno ekipo. Njihova kakovost ni sporna, že hitra primerjava med vsemi udeleženci pa več kot očitno kaže predvsem na njihovo premoč v višini. Morebitne težave se jim znajo pripetiti edino ob podcenjevanju nasprotnika in ob nonšalantnosti, a kaj takega se od letošnje zasedbe ACH ne pričakuje.

"Ni dvoma, da si na finalnem turnirju želimo nadaljevati niz dobrih iger iz srednjeevropske lige in lige prvakov. Zadnje obdobje je pokazalo, da ekipa še vedno raste ter še ni dosegla vrha, zato smo s tega vidika optimisti. Po drugi strani se dobro zavedamo specifičnosti zaključnega pokalnega turnirja, ko lahko ena tekma odloča o vsem. Tu ni popravnih izpitov, kot so v končnici državnega prvenstva," je pred odhodom v Novo Gorico spregovoril pomočnik trenerja pri ACH Volley Tine Kozamernik.

Ob tem nikakor ne velja z levo roko vzeti vseh preostalih sodelujočih. Še vedno gre namreč za igralce, ki se z odbojko ukvarjajo vsak dan in poznajo prav vse skrivnosti te igre. Če se jim bo ponudila priložnost, jo bodo zagotovo znali izkoristiti. A v konkurenci ACH, ki je vrhunska ekipa v ligi prvakov, bo za ostala tri moštva glavni cilj osvojitev kolajne za drugo ali tretje mesto.