Pozimi je navduševala smučarska tekačica Petra Majdič, ki je bila druga v skupnem seštevku svetovnega pokala in prva v šprintu. Odlične sezone se je razveselila alpska smučarka Tina Maze, ki je osvojila srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v veleslalomu, v Mariboru pa je slavila eno dveh zmag za svetovni pokal. Srebro si je na svetovnem prvenstvu okoli vratu poveznila tudi biatlonka Teja Gregorin. Zelo uspešen je bil kajakaš Peter Kauzer, ki je postal svetovni prvak, medtem ko je Anže Kopitar navduševal z igrami v hokejski ligi NHL.

Glede na evforijo med navijači so vse presegli nogometaši, ki so po zmagi v dodatnih kvalifikacijah nad Rusijo Slovenijo drugič popeljali na svetovno prvenstvo. Izjemen uspeh so dosegli tudi košarkarji, ki so bili četrti na evropskem prvenstvu na Poljskem.

To je le nekaj vrhuncev v za Slovenijo zelo plodnem športnem letu 2009. Zato naj bo leto 2010 vsaj tako uspešno, kot je bilo letošnje. Številne zmagoslavne trenutke so v svoje objektive ujeli Dnevnikovi fotografi. Izbrali smo nekaj najbolj atraktivnih in pomembnih.