Dvomov, kdo je glavni favorit, ni. ACH Volley s svojo ekipo izstopa v slovenskih prostorih, tako da bi bilo vse razen njegove gladke zmage velika senzacija. Je pa res, da so v pokalnih tekmovanjih presenečenja najbolj pogosta, zato so v taboru slovenskih prvakov, ki bodo lovili prvo letošnjo lovoriko in svoj peti pokalni naslov, previdni.

"Seveda želimo na tem finalnem turnirju nadaljevati niz dobrih iger iz srednjeevropske lige in lige prvakov. To zadnje obdobje je pokazalo, da ekipa še vedno raste in da še ni dosegla vrha, kar se tiče forme. S tega vidika smo lahko optimisti. Po drugi strani se dobro zavedamo specifike takega tekmovanja, kot je zaključni turnir pokala, ko lahko ena tekma odloča o vsem. Tu ni popravnih izpitov kot v končnici državnega prvenstva. Zadovoljen sem, da z zadnjimi treningi ter pripravami na nasprotnike naši igralci kažejo veliko mero odgovornosti in spoštovanja do tekmecev na tem turnirju," je pred odhodom v Novo Gorico dejal pomočnik trenerja Glenna Hoaga, Tilen Kozamernik.

Druge tri ekipe najbrž na turnirji, ki se bo prvič v zgodovini igral na posebni podlagi taraflex, o prvem mestu lahko le sanjajo. Ekipa Marchiol Prvačina ima to smolo, da bo z Blejci igrala igrala že v polfinalu, medtem ko bo za Calcit Kamnik ali Galex-Mir velik uspeh že uvrstitev v finale. V njuni medsebojni tekmi favorita ni, saj gre za enakovredni moštvi z enakimi možnostmi.